Monday, August 24, 2015

#86    Pink Lemonade: a new attempt


This is the second time I try to make Pink Lemonade and, though MUCH better than the first attempt, I still don't feel really happy with the result. It was tasty and refreshing, no doubt, but I wanted it to be absolutely, outstandingly delicious. Anyway, I'll keep trying it in the future, changing the ingredients a little bit here and there.




Juice #86 
August 24, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl.oz.)
Total Calories = 59.3 approximately
Calories per Cup = 16.9, approximately

Pink Lemonade

Ingredients
• 1 Lemon, washed, peeled, white part and seeds removed (1.52 oz) (12.47 Cal)
• 1.76 oz of Strawberries, washed, green tops removed, cut in pieces (16.83 Cal)
• 1 tbsp Simple Syrup (40 Cal)*
• 3 cubes of Ice**
• 3 cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 1 cup of water) inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything well for at least 1 minute.
2. Pour the juice into a large, 24-oz glass, add the rest of the water and stir it.

*Note 1: I used "Master of Mixes" Simple Syrup from 100% Cane Sugar - Cocktail Essentials
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients. I also added some extra ice for coolness. 
Note 3: You can strain the juice, but it's not necessary at all.


Limonada Cor-de-Rosa: nova tentativa


Esta é a segunda vez que tento fazer uma Limonada Cor-de-Rosa e, ainda que tenha saído MUITO melhor do que da primeira vez, ainda não fiquei totalmente feliz com o resultado. Ficou gostosa e refrescante, mas queria que ficasse absolutamente, fantasticamente deliciosa. Continuarei tentanto, no futuro, mudando os ingredientes um pouquinho aqui e ali.

Suco No 86 
24 de agosto de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 59,3 aproximadamente
Calorias por xícara = 16,9 aproximadamente

Limonada Cor-de-Rosa

Ingredientes 
• 1 Limão Amarelo (Siciliano), lavado, descascado, parte branca e sementes removidas (43g) (12.47 Cal)
• 51g de Morangos, lavados, topos verdes removidos, cortados em pedaços (16.83 Cal)
• 1 colher de sopa de Xarope de Açúcar (40 Cal)*
• 3 cubos de Gelo**
• 3 xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto 1 xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
2. Derrame o suco dentro de um copo grande, adicione o restante da água e mexa.

*Observação 1: Usei um xarope de açúcar industrial, feito de cana-de-açúcar (100%). Se não houver no Brasil, pode ser substituído por Xarope de Ágave.
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. Também adicionei alguns cubos de gelo a mais, para ficar mais refrescante. 
Observação 3: Você pode coar o suco, mas não é necessário.