Saturday, August 29, 2015

#91     Green Beans, Cucumber & Eggplant

with Micro Greens, Green Olives, Onion, Mint, Lemon Grass Paste and Vinegar



That's it. I tried it. I was wondering whether green beans would be good as juice, so I finally tried it. I had used it in the previous recipe, but in a much smaller amount. It's not bad at all. Actually, the juice tasted pretty good (to my surprise, since I wasn't expecting that green beans and eggplant could result in a tasty beverage). Most important of all, it's healthy, so you should give it a try.




Juice #91
August 29, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl.oz.)
Total Calories = 73.6, approximately
Calories per Cup = 24.5, approximately

Green Beans, Cucumber & Eggplant
with Micro Greens, Green Olives, Onion, Mint, Lemon Grass and Vinegar

Ingredients
• 3.63 oz of Green Beans, washed, tips removed, cut in pieces (31.93 Cal)
• 3.49 oz of Cucumber, washed, peeled, cut in pieces (4.44 Cal)
• 1.76 oz of Eggplant, washed, peeled, cut in pieces (12 Cal)
• 0.14 oz of Micro Greens, ready to eat (0.8 Cal)
• 5 Green Olives, no pits (20 Cal)
• 0.39 oz of Onion (Sweet), washed, peeled, chopped (5.12 Cal)
• 0.07 oz of Lemon Grass Paste (7.5 Cal)
• 1 leaf of Mint (fresh), washed (1 Cal)
• 2 tbsp of Red Wine Vinegar (6 Cal)
• 8 cubes of Ice*
• 2 cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 7 cubes of ice and the water) inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender).
2. Put the water inside a bowl, add 7 cubes of ice and stir it until the ice starts to melt well (we are trying to get a very cold water).
3. Add 1 cup of the cold water to the ingredients in the cup and blend everything very well for at least 1 minute.
4. Pour the juice into a large, 24-oz cup, add 1 cup of the cold water and stir it.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Vagem, Pepino & Berinjela

com Micro Vegetais, Azeitonas Verdes, Cebola, Hortelã, Pasta de Capim-limão e Vinagre

É isso. Tentei. Andava imaginando se vagem daria um bom suco, então finalmente tentei. Já havia usado na receita anterior, mas em quantidade muito pequena. Não é ruim, de forma alguma. Em verdade, o suco ficou saboroso (para minha surpresa, pois não esperava que vagem e berinjela pudessem resultar numa bebida gostosa). O mais importante de tudo: é saudável. Você deveria experimentar!

Suco No 91 
29 de agosto de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 73,6 aproximadamente
Calorias por xícara = 24,5 aproximadamente

Vagem, Pepino & Berinjela
com Micro Vegetais, Azeitonas Verdes, Cebola, Hortelã, Pasta de Capim-limão e Vinagre

Ingredientes
• 103g de Vagem, lavada, pontas removidas, cortada em pedaços  (31,93 Cal)
• 99g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços (4,44 Cal)
• 50g de Berinjela, lavada, descascada, cortada em pedaços  (12 Cal)
• 4g de Micro Vegetais, prontos para consumo (0,8 Cal)
• 5 Azeitonas Verdes sem caroço (20 Cal)
• 11g de Cebola, descascada, lavada, cortada em pedaços (5,12 Cal)
• 2g de Pasta de Capim-limão (7,5 Cal)
• 1 folha de Hortelã fresca, lavada (1 Cal)
• 2 colheres de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (6 Cal)
• 8 cubos de Gelo*
• 2 xícaras de Água 

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto 7 cubos de gelo e a água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal).
2. Coloque a água dentro de uma vasilha, adicione 7 cubos de gelo e mexa até o gelo começar a derreter bem (queremos uma água bem gelada).
3. Adicione 1 xícara desta água gelada aos ingredientes no copo do liquidificador e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
4. Derrame o suco num copo bem grande, adicione mais 1 xícara da água gelada e mexa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.