Thursday, August 27, 2015

#89      Everything that fits (1)


That's it: everything you can fit in a single serve blender cup (or you can even try everything you can fit in a regular size cup). Just open the fridge and start pulling packs, and bags, and containers... and don't forget to take a look at your fruit basket, naturally. Be modest with the portions of each ingredient, though, so that you can end up with a nice mix.

Of course, you won't have the least idea of how that's going to taste, but that's exactly the fun part! I hadn't. And I must confess I was a bit skeptic. What a pleasant surprise when I tried it and found that it was simply delicious! I could clearly identify two of the ingredients: pineapple and apple. As for the rest, everything blended perfectly well with these two flavors. Great experience!

Now, if you prefer a safer way, with predictable results, here is the recipe of what I did today. I hope you enjoy it as much as I did!



Juice #89
August 27, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 116.05, approximately
Calories per Cup = 46.4, approximately

Everything that Fits (1)

Ingredients
• 1 Strawberry, washed, green top removed, cut in pieces (0.56 oz) (5.58 cal)
• 0.95 oz of Cantaloupe, washed, peeled, seeds removed, cut in pieces (9.18 Cal)
• 0.56 oz of Pineapple, washed, peeled, cut in pieces (8.33 Cal)
• 2 Grapes, seedless, washed ( 0.46 oz) (8.71 Cal)
• 0.3 oz of Spinach (leaves only), washed (2.53 Cal)
• 1 small flower of Broccoli, washed (2.38 Cal)
• 0.17 oz of Chard, washed, cut in pieces (0.95 Cal)
• 0.52 oz of Red Apple, washed, peeled, cut in pieces (7.8 Cal)
• 2.79 oz of Orange, washed, peeled, cut in pieces (37.13 Cal)
• 0.14 oz of Celery, washed, cut in pieces (0.6 Cal)
• 1 small Tangerine, washed, separated in smaller pieces (2.19 oz) (32.86 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1½ cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the strawberry, Cantaloupe, pineapple, grapes and spinach inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and top it with 1 cube of ice.
2. Add the broccoli, chard, apple and orange to the cup and top it with another cube of ice.
3. Add the celery and tangerine and top it with the last cube of ice.
4. Add the water and blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Tudo que couber (1)


É isto: tudo o que couber dentro do copo de medida individual de um liquidificador (ou você pode também fazer tudo o que couber dentro do copo grande). Simplesmente abra a geladeira e pegue sacos plásticos, pacotes, recipientes... e não esqueça de dar uma olhada na sua cesta de frutas, naturalmente. Seja modesto com cada porção, porém, para que consiga uma bela mistura.

Claro, você não fará a menor idéia de como vai ser o sabor do seu suco, mas essa é a parte divertida! Eu não fazia. E devo confessar que estava me sentindo bastante descrente. Que surpresa boa quando provei e descobri que o sabor era simplesmente delicioso! Consegui identificar claramente dois dos ingredientes: abacaxi e maçã. Quanto aos outros, misturaram-se perfeitamente com esses dois sabores. Grande experiência!

Agora, se você preferir um caminho seguro, com resultados previsíveis, aqui está a receita do que preparei hoje. Espero que se delicie tanto quanto me deliciei!


Suco No 89 
27 de agosto de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 116,05 aproximadamente
Calorias por xícara = 46,4 aproximadamente

Tudo que couber (1)

Ingredientes 
• 1 Morango, lavado, topo verde removido, cortado em pedaços (16g) (5,58 cal)
• 27g de Melão Cantaloupe, lavado, descascado, sementes removidas, cortado em pedaços (9,18 Cal)
• 17g de Abacaxi, lavado, descascado, cortado em pedaços (8,33 Cal)
• 2 Uvas sem semente, lavadas ( 13g) (8,71 Cal)
• 11g de Espinafre, folhas apenas, lavadas (2,53 Cal)
• 1 pequena flor de Brócolis, lavada (7g) (2,38 Cal)
• 5g de Acelga Vermelha, lavada, cortada em pedaços (0,95 Cal)
• 15g de Maçã Vermelha, lavada, descascada, cortada em pedaços (7,8 Cal)
• 79g de Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços (37,13 Cal)
• 4g de Aipo, lavado, cortado em pedaços (0,6 Cal)
• 1 Bergamota pequena, lavada, descascada, separada em partes menores (62g) (32,86 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque o morango, o melão, o abacaxi, as uvas e o espinafre dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e um cubo de gelo em cima.
2. Adicione o brócolis, a acelga, a maçã e a laranja ao copo e acrescente outro cubo de gelo.
3. Adicione o aipo, a bergamota e o último cubo de gelo.
4. Adicione a água e bata tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.


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