Sunday, June 7, 2015

Juice #14 - The Grassy (Lettuce, Alfalfa Sprouts, Honeydew Melon, Lemon Juice, Lime Juice) Green and grassy!



#14   Honeydew Melon, Lettuce & Alfalfa Sprouts 

with Lemon Juice and Lime Juice



This is a very green juice, with a “grassy” taste (mostly because of the alfalfa sprouts) and a slight trace of tartness (lemon and lime juices), regardless the subtle sweetness added by the Honeydew Melon. If you prefer a less caloric juice and without any trace of sweetness, exclude the melon. On the other hand, if you prefer a stronger sweetness, reduce the amount of the lemon and lime juices, add only one of them, or even avoid them at all.

Juice #14
June 7, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl oz)        
Total Calories = 76.15, approximately
Calories per cup = 38, approximately

Honeydew, Lettuce & Alfalfa Sprouts
with Lemon Juice and Lime Juice





Ingredients
• 2 large leaves of Hearts of Romaine Lettuce (0.78 oz)  (3.9 Cal)
• 1 oz of Alfalfa Sprouts (7.25 Cal)
• ¼ Honeydew Melon (6 oz without skin and seeds) (61 Cal)
• 1 tbsp Lemon Juice (3 Cal)
• 1 tbsp Lime Juice (1 Cal)
• ½ cup crushed Ice (or 3 cubes)*
• 1 cup of water

How to Prepare It
1. Wash carefully the lettuce leaves, remove and discard their spines, tear them in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the blender's cup.
3. Add the alfalfa sprouts.
4. Add ½ cup of water.
5. Blend everything very well, for at least 1 minute.
6. Remove the seeds of the melon, wash it, remove its skin, cut it in small pieces and add them to the juice in the blender's sup.
7. Wash the lemon, cut it in half, squeeze 1 tbsp of juice (no seeds) and add to the cup. (You can also use 100% juice, bottled, that is sold in the groceries’ produce department.)
8. Repeat step 6 for the lime.
9. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the previously mixed juice still inside the blender’s cup.
10. Blend everything very well, again, for at least 1 minute.
11. Cover the lid of the blender’s cup with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the cup vigorously with both hands.
12. Repeat steps 10 and 11 for 2 or 3 times to make sure your juice will be smooth.
13. Pour the juice into a tall 18-oz glass.
14. Add ½ cup of water to the blender’s cup, shake it and add it to the juice in the tall glass. Stir it well.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.


Melão Amarelo, Alface & Brotos de Alfafa

com Sumo de Limão Amarelo (Siciliano) e Sumo de Limão Taiti


Este é um suco bem verde, com sabor puxando para “grama” (principalmente por causa dos brotos de alfafa) e um leve toque de acidez (por causa dos limões), apesar do sabor suavemente adocicado introduzido pelo melão. Se você preferir um suco menos calórico e sem qualquer traço doce, exclua o melão. Se, por outro lado, preferir um suco mais doce, diminua a quantidade de sumo dos limões, coloque apenas um dos sumos, ou deixe de incluir limão na receita.

Suco No 14
7 de junho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 76.15, aproximadamente
Calorias por xícara = 38 aproximadamente

Melão Amarelo, Alface & Brotos de Alfafa
com Sumo de Limão Amarelo e Sumo de Limão Taiti

Ingredientes
• 2 folhas grandes, centrais, de Alface Romana (22g) (3,9 Cal)
• 29g de Brotos de Alfafa (7,25 Cal)
• ¼ Melão Amarelo (170g sem casca e sementes) (61 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo (Siciliano) (3 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Taiti (1 Cal)
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Lave bem as folhas da alface, remova suas partes centrais, rasgue-as em pedaços e acrescente-os a ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Coloque ¼ de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador.
3. Adicione os brotos de alfafa.
4. Adicione ½ xícara de água.
5. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
6. Remova as sementes do melão, lave-o, remova a casca, corte-o em pedaços pequenos e adicione-os ao suco no liquidificador.
7. Lave o limão amarelo, corte-o ao meio, esprema 1 colher de chá de sumo (sem sementes) e adicione o sumo ao resto dos ingredientes no liquidificador. (Você também pode usar sumo de limão engarrafado, 100% puro.)
8. Repita o passo 6 para o limão Taiti.
9. Adicione ¼ de xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) ao suco previamente misturado ainda dentro do copo do liquidificador.
10. Misture tudo novamente, muito bem, por pelo menos 1 minuto.
11. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo vigorosamente, com as duas mãos.
12. Repita os passos 10 e 11 duas ou três vezes.
13. Coloque o suco no copo alto (500ml).
14. Adicione ½ xícara de água ao copo do liquidificador, sacuda e adicione essa água ao suco já no copo de vidro. Mexa bem.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.