Monday, June 1, 2015

Juice #8 - Kapple (Kale, Apple) Basic and full of flavor!



#8   Apple & Kale



Let’s start June with something very basic but still full of flavor!





Juice #8
June 1, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)
Total Calories = 80, approximately
Calories per cup = 26.6, aproximately


Apple & Kale

 Ingredients
 • 1 large leaf of Kale (0.63 oz) (8.85 Cal)
 • 1 red Apple, small (4.80 oz) (70.7 Cal)
 • 1 cup crushed Ice (or 3 cubes)*
 • 1 ½ cup of water







How to Prepare It
1. Wash the kale’s leaf carefully, remove and discard its spine part, tear it in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add the ice and 1 cup of water to the blender’s cup.
3. Blend everything very well, for at least 1 minute.
4. Wash the apple carefully, cut it in half and remove its seeds. Do not remove the skin. Cut the apple in small pieces and add them to the blender’s cup.
5. Blend everything very well, again, for at least 1 minute.
6. Strain the content of the blender’s cup little by little into a large glass or mug (20 oz) using a small colander. Steer the juice in the colander as you strain it and empty the colander of its residual paste before pouring more juice into it.
7. Add ½ cup of water to the blender’s cup and shake it.
8. Strain this water into the glass containing the previously strained juice.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.

Maçã & Couve


Vamos começar junho com algo bem básico, mas ainda assim cheio de sabor!


Suco No 8
1º de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 80, aproximadamente
Calorias por xícara = 26,6 aproximadamente

Maçã & Couve

Ingredientes
• 1 folha grande de Couve (18g) (8,85 Cal)
• 1 Maçã vermelha, pequena (136g) (70,7 Cal)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 1 ½ xícara de Água

Como preparar
1. Lave bem a folha da couve, remova sua parte central, rasgue-a em pedaços e acrescente-os ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Adicione o gelo e 1 xícara de água ao copo do liquidificador.
3. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
4. Lave bem a maçã, corte-a ao meio e remova as sementes. Não remova a casca. Corte a maçã em pedaços pequenos e adicione-os ao resto dos ingredientes.
5. Misture tudo muito bem, de novo, por pelo menos 1 minuto.
6. Coe o conteúdo do copo do liquidificador pouco a pouco num copo grande ou caneco (600ml) usando um coador pequeno. Mexa o suco no coador, enquanto coa, e jogue fora a polpa que fica no coador antes de adicionar mais suco.
7. Adicione meia xícara de água ao copo do liquidificador e sacuda bem.
8. Coe essa água dentro do copo ou caneco com o resto do suco.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.