Tuesday, June 16, 2015

#23 The Extra Green

#23 Extra Green Juice




Extra flavor in this extra green juice. You won't believe HOW delicious it is until you try it!

Juice #23
June 16, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl oz)        
Total Calories = 110, approximately
Calories p/Cup = 44, approximately 

Extra Green Juice

Ingredients
• 1 leaf of Hearts of Romaine Lettuce (0.42 oz without its center)  (2.1 Cal)
• 1 leaf of Kale (0.67 oz without its center)  (9.3 Cal)
• 0.84 oz Spinach leaves (5.52 Cal)
• 2 small leafs of Escarole (0.28 oz without its centers) (1.58 Cal)
• One third of a Cucumber (1.98 oz without skin) (8.4 Cal)
• 0.14 oz Alfalfa Sprouts (1.25 Cal)
• 0.14 oz Micro Greens (found in the grocery store in the same section as the Alfalfa Sprouts) (0.6 Cal)
• ½ Lime (0.52 oz without skin and white part)  (4.5 Cal)                                                                
• 5 small green Olives (no pits) (15 Cal)
• 0.14 oz Onion (1.24 Cal)
• 0.11 oz Snack Kosher Dill Pickles (0 Cal)
• 1 pinch of Lemon Grass Paste (0 Cal)
• ½ tbsp Red Wine Vinegar (1.5 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 1 cup of V8 Healthy Greens Juice (60 Cal)
• ½ cup of water
• ¾ cup crushed Ice (or 3 cubes)*

How to Prepare It
1. Wash carefully the lettuce leaf, remove and discard its spine, chop the leaf and put it inside the cup of a small blender.
2. Wash carefully the Kale leaf, remove and discard its spine, chop the leaf and put it together with the lettuce.
3. Wash carefully the Spinach leaves and add them to the blender.
4. Wash carefully the Escarole leaves, remove and discard their spines, chop the leaves and put them together with the other ingredients.
5. Add ½ cup of the V8 juice and ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) to the blender's cup and blend it very well, for at least 30 seconds.
6. Wash carefully the cucumber, remove its skin, cut it in small pieces and ad them to the juice in the blender.
7. Wash carefully the lime, cut it in half, remove the skin and white part from one of its halves and add it to the mixture.
8. Add the alfalfa sprouts, the Micro Greens and ¼ cup of crushed ice (or 1 cube) and blend everything again very well, for at least 30 seconds.
9. Add: the olives, onion, Dill pickles, lemon grass paste, vinegar, salt, ½ cup of the V8 juice and ¼ cup of crushed ice (or 1 cube) and blend everything very well, once more, for at least 30 seconds.
10. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
11. Blend the juice again for at least 30 seconds.
12. Repeat steps 10 and 11 two or three times to make your juice really smooth and pour it into the mug.
13. Add ½ cup of water to the empty blender's cup, shake it well, pour this water inside the mug with the juice and stir it well.
14. If you prefer a juice with no pulp, you can strain it, but it's not necessary.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.

Suco Extra-verde


Sabor extra neste suco extra-verde. Você não acreditará quão saboroso ele é até prová-lo!

Suco No 23
16 de junho de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 110 aproximadamente
Calorias por xícara = 44 aproximadamente

Suco Extra-verde

Ingredientes
• 1 folha central de Alface Romana (12g sem o centro)  (2,1 Cal)
• 1 folha de Couve  (8g sem o centro)  (9,3 Cal)
• 8g de folhas de Espinafre (5,52 Cal)
• 2 folhas pequenas de Escarola (8g sem os centros) (1,58 Cal)
• Um terço de Pepino (56g sem casca) (8,4 Cal)
• 5g de Brotos de Alfafa (1,25 Cal)
• 3g de "Micro Greens" (mistura de 3 ou 4 diferente tipos de brotos de vegetais; procure no setor de vegetais do supermercado, junto aos Brotos de Alfafa) (0,6 Cal)
• ½ Limão Taiti (15g sem casca e sem a parte branca) (4,5 Cal)                                        
• 5 Azeitonas verdes pequenas sem caroço (15 Cal)
• 4g de Cebola (1,24 Cal)
• 3g de Pepino em Conserva (Pickles) (0 Cal)
• Uma pitada de Pasta de Campim Limão (0 Cal)
• ½ colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (1,5 Cal)
• 1 pitada de Sal
• 1 xícara de Suco Verde V8 (ou outro suco verde de vegetais se não existir V8 verde no Brasil) (60 Cal)
• ½ xícara de Água
• ¾ xícara de Gelo triturado (ou 3 cubos)*

Como preparar
1. Lave bem a folha de alface, remova a parte do centro, corte-a em pedaços bem pequenos e acrescente-os a ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Lave bem a folha de couve, remova a parte do centro, corte-a em pedaços bem pequenos e junte-os à alface.
3. Lave bem as folhas de espinafre e adicione-as ao liquidificador.
4. Lave bem as folhas de escarola, remova as partes centrais, corte as folhas em pedaços pequenos e adicione-os ao resto dos ingredientes.
5. Adicione ½ xícara de suco verde (V8, ou outro)  e ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) ao copo do liquidificador e misture tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.
6. Lave bem o pepino, remova sua casca, corte-o em pedaços pequenos e junte-os ao suco já batido no copo do liquidificador.
7. Lave bem o limão Taiti, corte-o ao meio, remova a casca e a parte branca de uma das metades e adicione-a ao liquidificador.
8. Adicione os brotos de alfafa, os "micro greens" e ¼ de xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) e bata tudo muito bem, novamente, por pelo menos 30 segundos.
9. Adicione: azeitonas, cebola, pickles, pasta de capim limão, vinagre, sal, ½ xícara do suco verde (V8, ou outro) e ¼ de xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) e misture tudo bem, uma vez mais, por pelo menos 30 segundos.
10. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
11. Bata o suco novamente por pelo menos 30 segundos.
12. Repita os passos 10 and 11 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso e coloque-o num recipiente grande, como um caneco de chope.
13. Adicione ½ de xícara de água ao copo vazio do liquidificador, sacuda bem, junte essa água ao suco e mexa-o com uma colher comprida.
14. Se vê preferir o suco sem polpa, pode coá-lo, mas não é necessario.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.

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