Monday, June 15, 2015

Juice #22 - The Classic (Carrots, Oranges, Coconut Water, Orange Juice) A classic with a twist.



#22   Orange & Carrot

with Orange Juice and Coconut Water


This is a classic, with a tiny twist: the use of Coconut Water. Delicious and nutritious!

Juice #22
June 15, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl oz)        
Total Calories = 180, approximately
Calories per Cup = 72, approximately

Orange & Carrot
with Orange Juice and Coconut Water

Ingredients
• 3.3 oz Baby Carrots (ready to eat) (38 Cal)*
• 2 Oranges, small (6.9 oz without skin, white part and seeds) (91.6 Cal)
• ½ cup Coconut Water (22.5 Cal)
• ¼ cup Orange Juice, bottled, 100% natural, with pulp (27.5 Cal)
• ¾ cup crushed Ice (or 3 cubes)**
• ¾ cup Water

How to Prepare It
1. Put the carrots inside the cup of a small blender.
2. Add the coconut water, ½ cup of water and ½ cup of crushed ice (or 2 cubes).
3. Blend everything very well, for at least 30 seconds.
4. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
5. Repeat steps 3 and 4 two or three times.
6. Wash the oranges carefully, remove their skin, white part and seeds and add them to the juice inside the blender's cup.   
7. Add ¼ cup of crushed ice (or 1 cube).
8. Blend everything again, for at least 30 seconds.
9. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, again, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
10. Repeat steps 8 and 9 two or three times.
11. Strain the juice into a tall 20-oz mug using a small colander. Stir it as you strain and remove the residual pulp before pouring more juice into the colander.
12. If you prefer some pulp, put a couple of teaspoons of pulp back into the juice, being careful not to add any seeds.

*Note 1: I used ready to eat Baby Carrots, because it's easier and faster, but you can use regular carrots (don't forget to clean them).
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.


Laranja & Cenoura

com Suco de Laranja e Água de Coco


Este é um clássico, com um pequeno "desvio": o uso de Água de Coco. Delicioso e nutritivo!

Suco No 22
15 de junho de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 180, aproximadamente
Calorias por xícara = 72 aproximadamente

Laranja & Cenoura
com Suco de Laranja e Água de Coco

Ingredientes
• 93g de Cenouras pequenas (aperitivo, prontas para consumo) (38 Cal)*
• 2 Laranjas pequenas (195g sem casca, pele branca e sementes) (91,6 Cal)
• ½ xícara Água de Coco (22,5 Cal)
• ¼ xícara de Suco de Laranja engarrafado, 100% natural, com polpa (27.5 Cal)
• ¾ xícara Gelo triturado (ou 3 cubos)**
• ¾ xícara de Água

Como preparar
1. Coloque as cenouras dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Adicione a água de coco, ½ xícara de água e ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos).
3. Misture tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.
4. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
5. Repita os passos 3 e 4 duas ou três vezes
6. Lave as laranjas cuidadosamente, remova as cascas, pele branca e sementes e coloque-as junto com o suco no liquidificador.
7. Adicione ¼ de xícara de gelo triturado (ou 1 cubo).
8. Misture tudo novamente por pelo menos 30 segundos.
9. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, de novo, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
10.  Repita os passos 8 e 9 duas ou três vezes
11. Coe o suco direto num copo alto (500ml) usando um coador pequeno. Mexa enquanto coa e remova a polpa que fica no coador antes de derramar mais suco.
12. Se você preferir um pouco de polpa, pode colocar de volta no suco umas duas colheres de chá de polpa, cuidando para não adicionar sementes.

*Observação 1: Usei cenouras pequenas, prontas para consumo, por ser mais fácil e rápido, mas você pode usar cenouras de tamanho normal, se preferir (não se esqueça de limpá-las).
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.