Tuesday, June 9, 2015

Juice #16 - The Green Tea Juice (Kale, Pear, Lemon Juice, Green Tea with Ginseng and Plum Juice) Juice and green tea with a twist.



#16   Pear & Kale

with Lemon Juice + Green Tea with Ginseng and Plum Juice






This is a juice for the Green Tea lovers, which is its predominant flavor. Since I am not a Green Tea lover, I used a bottled Green Tea with Ginseng and Plum Juice. The Green Tea flavor, however, still prevailed. Nevertheless, I liked it and drank it all the way to the end with pleasure. This makes me think that the Green Tea lovers will probably like it still better. I want to try it again, however, with an adapted version that will neutralize a bit its flavor.





Juice #16
June 9, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)        
Total Calories = 210, approximately
Calories per cup = 70, approximately

Pear & Kale
with Lemon Juice + Green Tea with Ginseng and Plum Juice

Ingredients
• 1 leaf of Kale (0.49 oz without its center) (7.25 Cal)
• 1 D'Anjou Pear, large, with skin (7.62 oz without seeds) (129.6 Cal)
• 1 tbsp Lemon Juice (3 Cal)
• 1 cup Green Tea with Ginseng and Plum Juice, bottled (70 Cal)
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 1 cup of water

How to Prepare It
1. Wash the Kale carefully, remove and discard its spine, tear it in small pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the blender's cup.
3. Wash the Pear carefully, cut it in half, remove its seeds, cut it in small pieces and add them to the blender's cup.
4. Wash the lemon, cut it in half, squeeze 1 tbsp of juice (no seeds) and add to the cup. (You can also use 100% natural juice, bottled, that is sold in the groceries’ produce department.)
5. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the blender's cup.
6. Add the green tea and ¾ cup of water.
7. Blend everything very well, for at least 1 minute.
8. Strain the juice little by little into a 20-oz container using a small colander. Steer the juice in the colander as you strain it and discard the pulp before pouring more juice into it.
9. Add ¼ cup of water to the blender's cup, shake it and strain this water into the container with the rest of the juice.
10. Stir the juice regularly as you drink it.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.



Pera & Couve

com Sumo de Limão + Chá Verde com Ginseng e Suco de Ameixa


Este é um suco para os amantes de Chá Verde, uma vez que este é o sabor predominante. Como não sou amante de Chá Verde, usei um com Ginseng e Suco de Ameixa, engarrafado. O sabor do Chá Verde, no entanto, ainda prevaleceu. Ainda assim, gostei e bebi o suco até o fim com prazer. O que me faz pensar que os amantes do Chá Verde deverão gostar ainda mais. Quero tentar novamente, porém, com uma versão adaptada que neutralize um pouco o sabor.

Suco No 16
9 de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709 ml)
Calorias totais = 210, aproximadamente
Calorias por xícara = 70 aproximadamente

Pera & Couve
com Sumo de Limão + Chá Verde com Ginseng e Suco de Ameixa

Ingredientes
• 1 folha de Couve (15g sem a parte do meio) (7.25 Cal)
• 1 Pera D'Anjou, grande, com casca (216g sem sementes) (129.6 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Siciliano (Amarelo) (3 Cal)
• 1 xícara de Chá Verde com Ginseng e Suco de Ameixa (70 Cal)*
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)**
• 1 xícara de água

Como preparar
1. Lave a couve cuidadosamente, remova a parte do meio, rasgue a folha em pedaços pequenos e coloque-os no copo de um liquidificador pequeno.
2. Coloque ¼ xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador.
3. Lave a pera cuidadosamente, corte-a ao meio, remova as sementes, cortea-a em pedaços pequenos e coloque-os junto com os outros ingredientes.
4. Lave o limão amarelo, corte-o ao meio, esprema 1 colher de chá de sumo (sem sementes) e adicione o sumo ao resto dos ingredientes no liquidificador. (Você também pode usar sumo de limão engarrafado, 100% puro.)
5. Coloque ¼ xícara de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador.
6. Adicione o chá verde e ¾ xícara de água.
7. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
8. Coe o suco aos poucos direto num recipiente grande (600ml) usando um coador pequeno. Mexa o suco enquanto coa e jogue fora a polpa antes de adicionar mais suco ao coador.
9. Adicione ¼ xícara de água ao copo do liquidificador, sacuda-o bem e coe essa água dentro do recipiente com o resto do suco.
10. Mexa o suco regularmente enquanto bebe.

*Observação 1: Se não existir Chá Verde com Ginseng e Suco de Ameixa no Brasil, utilize Chá Verde com Ginseng (com a opção de acrescentar um pedaço de ameixa vermelha ao suco, se quiser).
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.