Thursday, June 11, 2015

Juice #18 - Green Salad (Alfalfa Sprouts, Cucumber, Garlic, Lemon Grass, Lime Juice, Miso, Olive Oil, Onion, Salt, Vinegar) A tasty green salad!

#18    Green Salad




This is a very light juice, very liquid and very low in calories. It's great for when you are thirsty and would like to drink something flavorful instead of water (though you need to remember that unlike water, it will add a few calories to your daily diet). I believe this would be a great juice for the morning as a healthier option to substitute for coffee, and particularly on a hot day, when you feel like drinking something cold.

Juice #18
June 11, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl oz)        
Total Calories = 55.6, approximately
Calories per cup = 27.8, approximately

Green Salad

Ingredients
• 1 leaf of Hearts of Romaine Lettuce (0.56 oz without its center)  (2.8 Cal)
• 1 small leaf of Kale (0.35 oz without its center)  (4.9 Cal)
• 0.18 oz of Alfalfa Sprouts (1.25 Cal)
• ½ Cucumber (3.88 oz without skin)  (15.4 Cal)
• 0.07 oz of Sweet Onion (1.25 Cal)
• 1 tbsp Lemon Grass, dried and crushed (5 Cal)
• 1 tbsp Lime Juice (1 Cal)
• 1 tbsp Apple Cider Vinegar (3 Cal)
• ½ tsp Miso paste (11.3 Cal)
• ¼ tsp Extra Virgin Olive Oil (10 Cal)
• 1 small pinch of Garlic Paste
• 1 pinch of Salt
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 2 cups of water

How to Prepare It
1. Wash carefully the lettuce leaf, remove and discard its spine, chop the leaf and put it inside the cup of a small blender.
2. Wash carefully the Kale leaf, remove and discard its spine, chop the leaf and put it together with the lettuce.
3. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) to the blender's cup.  
4. Add the alfalfa on top of the ice.
5. Wash carefully the cucumber, remove its skin, cut it in small pieces and add them to the blender.
6. Add: the onion (chopped), lemon grass, lime juice, vinegar, miso paste, olive oil, garlic and salt.
7. Add ¼ of crushed ice (or 1 cube) and the water.
8. Blend everything very well, for at least 1 minute.
9. Strain the juice into a tall 16-oz glass using a small colander. Stir it as you strain and remove the residual pulp before pouring more juice into the colander.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.


Salada Verde


Este é um suco bem leve, bem líquido e com baixo valor calórico. É excelente para matar a sede quando você sente vontade de beber algo mais saboroso do que simples água (mas lembre-se de que, em contraste com a água, o suco adicionará algumas calorias a sua dieta diária). Acredito que este seria um suco excelente para a manhã, como uma opção mais saudável para substituir o café, particularmente num dia quente, quando você sente vontade de beber algo gelado.

Suco No 18
11 de junho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 55,6, aproximadamente
Calorias por xícara = 27,8 aproximadamente

Salada Verde

Ingredientes
• 1 folha central de Alface Romana (16g)  (2,8 Cal)
• 1 folha pequena de Couve (10g)  (4,.9 Cal)
• 5g de Brotos de Alfafa (1,25 Cal)
• ½ Pepino (110g sem casca) (15,4 Cal)
• 2g Cebola (1,25 Cal)
• 1 colher de sopa de Capim-limão, seco, triturado (5 Cal)
• 1 colher de sopa de sumo de Limão Taiti (1 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Maçã (3 Cal)
• ½ colher de chá de Miso (Pasta de Soja Fermentada) (11,3 Cal)
• ¼ colher de chá de Azeite de Oliva Extra Virgem (10 Cal)
• 1 pitada pequena de Pasta de Alho
• 1 pitada de Sal
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave bem a folha de alface, remova a parte do centro, corte-a em pedaços bem pequenos e acrescente-os a ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Lave bem a folha de couve, remova a parte do centro, corte-a em pedaços bem pequenos e junte-os à alface.
3. Coloque ¼ de gelo triturado (ou 1 cubo) no copo do liquidificador. 
4. Adicione a alfafa sobre o gelo.
5. Lave o pepino cuidadosamente, remova sua casca, corte-o em pedaços pequenos e junte-os aos ingredientes no liquidificador.
6. Adicione: a cebola (picada), o capim-limão, sumo do limão, vinagre, miso, óleo de oliva, alho e sal.
7. Adicione ¼ de gelo triturado (ou 1 cubo) e a água.
8. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
9. Coe o suco direto num copo alto (500ml) usando um coador pequeno. Mexa enquanto coa e remova a polpa que fica no coador antes de derramar mais suco.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.