Tuesday, June 2, 2015

Juice #9 - The Tart (Lemon, Lime, Avocado, Coconut Water) For those who like it tart.



#9    Lemon, Lime & Avocado


If you are one of those folks who like the tartness of lemon, than this juice is for you!

For me, it’s a bit too tart (though very flavorful), so I came up with a way of making it perfect for my taste without adding sugar: I made two glasses of juice out of one by pouring half of the content in another glass and adding water to both glasses to fill them up. I ended up with juice enough for two people, using the same amount of ingredients, and still reduced the number of calories for each portion by one-half. Not a bad deal!

The amount of avocado used in this recipe does not contribute to its flavor since the lemon and lime have both a very strong taste. The role of the avocado, in this case, is to add texture and color to the juice.

Concentrated (right) / Diluted (left) - Concentrado (esquerda) / Diluído (direita)

Juice #9
June 2, 2015
This recipe makes 2 or 4 cups (16 or 32 fl oz) depending on your taste
Total Calories = 116.5 approximately (or 58.25 if you divide the juice in two portions)
Calories per cup = 58.25 (concentrated); 29.1 (diluted) (approximately)

Lemon, Lime & Avocado

Ingredients
• 1 Lime, medium size (2.6 oz) (13 Cal)
• 1 Lemon, medium size (3.03 oz) (10 Cal)
• 1 small piece of Avocado (1.02 oz) (48.5 Cal)
• 1 cup Coconut Water (45 Cal)
• 1 cup crushed Ice (or 3 cubes)*
• Water enough to fill the glass/glasses

How to Prepare It
1. Peel the lime and remove its white internal skin. Cut it in half and remove the white part (like a thread) in the middle of the fruit. Cut the lime in pieces andr emove all its seeds. Add the pieces to the cup of a small blender.
2. Repeat the process above for the lemon.
3. Peel the avocado, cut it in smaller pieces and add them to the blender’s cup.
4. Add the coconut water and the ice to the rest of the ingredients.
5. Blend everything very well, for at least 1 minute.
6. Strain the content of the blender’s cup, little by little, into a 16-oz glass using a small colander. Steer the juice in the colander as you strain it and empty the colander of its residual paste before pouring more juice into it.
7. Add around 1 ½ cup of water to the blender’s cup and shake it to mix with whatever of the mixture remained in the cup.
8. Strain the water from the blender’s cup into the glass containing the previously strained juice until the glass is full.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
*Note 2: If you prefer the less tart version of the juice, pour half of the glass’ content into a second 16-oz glass and fill up the glasses with more water.

Limão Siciliano, Limão Taiti & Abacate


Se você for uma daquelas pessoas que se deliciam com o sabor amargo do limão, então este suco é ideal para você. Para mim, é um pouco amargo demais, ainda que muito saboroso. Então encontrei a solução perfeita sem ter que adicionar açúcar: dividi o conteúdo do copo em dois e completei com água. Resultado: suco para duas pessoas, com a mesma quantidade de ingredientes, e ainda com a metade das calorias em cada copo. Nada mal!

A quantidade de abacate usada nesta receita não interfere no sabor do suco, uma vez que os limões têm um sabor muito forte. O abacate serve, neste caso, para adicionar textura e cor ao suco.


Suco #9
2 de junho de 2015
Esta receita faz 2 ou 4 xícaras (473ml ou 946ml), dependendo de sua preferência
Calorias totais = 116,5, aproximadamente (ou 58,25 se você dividir o suco em duas porções)
Calorias por xícara = 58,25 (concentrado); 29,1 (diluído) (aproximadamente)

Limão Siciliano, Limão Taiti & Abacate

Ingredientes
• 1 Limão Siciliano tamanho médio (86g) (13 Cal)
• 1 Limão Taiti tamanho médio (75g) (10 Cal)
• 1 pedaço pequeno de Abacate (29g já descascado) (48.5 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (45 Cal)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 3 cubos)*
• Água suficiente para encher os copos

Como preparar
1. Descasque o limão Siciliano e remova toda a polpa e o centro (o “fio”). Corte o limão em pedaços, remova todas as sementes e coloque os pedaços dentro do copo de um liquidificador pequeno
2. Repita o processo acima para o limão Taiti.
3. Descasque o abacate, corte-o em pedaços e coloque-os dentro do copo do liquidificador.
4. Adicione a água de coco e o gelo ao resto dos ingredientes.
5. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
6. Coe o conteúdo do copo do liquidificador pouco a pouco num copo grande (500ml) usando um coador pequeno. Mexa o suco no coador, enquanto coa, e jogue fora a polpa que fica no coador antes de adicionar mais suco.
7. Adicione cerca de 1 ½ xícara de água ao copo do liquidificador e sacuda bem para misturar com os resíduos que ficaram no copo.
8. Coe essa água dentro do copo com o resto do suco até encher o copo.

*Observação1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
* Observação2: Se você preferir a versão menos ácida, derrame a metade do conteúdo do copo em outro copo de tamanho igual e adicione água aos dois copos até enche-los.