Wednesday, June 24, 2015

Juice #31 - The Refresher (Pineapple, Homemade Pineapple + Honey Cooked Juice) Very refreshing!



#31   Pineapple 

with Homemade Pineapple + Honey Cooked Juice


This is a very refreshing beverage. It has honey, so it's a little bit caloric. For this recipe, I've used a home-made Pineapple Skin + Honey concoction* (or juice) instead of water, which I cooked yesterday and had been cooling in the fridge since then. If you prefer a less sweet drink, just use water instead of the concoction, and you'll have a super-basic, delicious and refreshing pineapple-only (plus some water) juice.

*Tomorrow I'll be publishing details about cooking the pineapple skin.



  Juice #31
  June 24, 2015
  This recipe makes a tall mug of juice (20 fl oz) 
  Total Calories = Unknown (64.5 Cal for the fruit + 
  100 Cal for the honey used in the concoction,
  approximately. I didn't find information about the
  number of calories in the pineapple's skin,)
  Calories per cup = maybe 65.8, approximately

  Pineapple Juice
  with Homemade Pineapple + Honey
  Cooked Juice

  Ingredients
  • 4.6 oz of Pineapple, skin removed, cut into small 
    pieces (64.5 Cal)
  • 1 cup Pineapple and Honey cooked juice (100
    Cal, approximately, just for the honey)
 • 1 cup shredded Ice (or 4 cubes)*

How to Prepare It
1. Put all the ingredients inside the cup of a small blender and mix it well, for at least 1 minute.
2. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
3. Blend the juice again for at least 30 seconds.
4. Repeat steps 2 and 3 two or three times to make your juice really smooth.**

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: You can strain your juice, but it's not necessary.

Suco de Abacaxi

com Suco Caseiro Cozido de Abacaxi + Mel


Esta é uma bebida muito refrescante. Contém mel, por isso é um pouco calórica. Para esta receita, usei um suco feito da casca do abacaxi cozinhada com água e mel, o qual deixei esfriando na geladeira desde ontem. Se você preferir uma bebida menos doce, pode substituir a mistura cozida por uma xícara de água, e o resultado será um suco delicioso e refrescante feito de abacaxi e água, apenas.

*Amanhã publicarei detalhes sobre como cozinhei a casca do abacaxi.


Suco No 31
24 de junho de 2015
Esta receita faz um copo alto de suco (600ml)
Calorias totais = Desconhecidas (64.5 Cal para o abacaxi + 100 Cal, aproximadamente, para o mel usado no suco cozido. Não encontrei informação sobre o número de calorias contidas na casca do abacaxi.)
Calorias por xícara = Talvez 65,8 aproximadamente

Suco de Abacaxi
com Suco Caseiro Cozido de Abacaxi + Mel

Ingredientes
• 130g de Abacaxi descascado e partido em pedaços pequenos (64.5 Cal)
• 1 xícara de suco cozido e resfriado de Abacaxi com Mel (100 Cal, aproximadamente, só para o mel)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 4 cubos)*

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno e bata bem, por pelo menos 1 minuto.
2. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
3. Bata o suco novamente por pelo menos 30 segundos.
4. Repita os passos 2 e 3 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso.**

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
**Observação 2: Você pode coar o suco, se preferir, mas não é necessário.