Saturday, June 6, 2015

Juice #13 - Kamelkiwi (Kale, Honeydew Melon, Kiwi, Coconut Water) - All green!



#13   Honeydew Melon, Kiwi & Kale

with Coconut Water






Juice #13
June 6, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)        
Total Calories = 126, approximately
Calories per cup = 42, approximately

Honeydew Melon, Kiwi & Kale
with Coconut Water

Ingredients
• 1 leaf of Kale without its spine (0.49 oz) (7 Cal)
• ¼ (approximately) of a Honeydew Melon (6.1 oz without skin and seeds) (62 Cal)
• 1 small Kiwi (2 oz without skin) (34.5 Cal)
• ½ cup Coconut Water (22.5 Cal)*
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 1 ½ cup of water

How to Prepare It
1. Wash carefully the kale’s leaf, remove and discard its spine, tear it in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Remove the seeds of the melon, wash it, remove its skin, cut it in small pieces and put them together with the kale.
3. Wash the kiwi carefully, remove its skin, wash it again, cut it in small pieces and put them together with the other ingredients in the blender’s cup.
4. Add the coconut water, the ice and 1 cup of water.
5. Blend everything very well, for at least 1 minute.
6. Strain the content of the blender’s cup little by little into a 20-oz glass or mug using a small colander. Steer the juice in the colander with as you strain it and empty the colander of its residual pulp before pouring more juice into it.
7. Add ½ cup of water to the blender’s cup and shake it.
8. Strain this water into the glass containing the previously strained juice.

*Note 1: Coconut Water can be quite expensive, but is a natural sweetener. If you prefer a less sweet juice, you may replace the ½ cup of coconut water with the same amount of natural water.
*Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.


Melão Amarelo, Kiwi & Couve

com Água de Coco


Suco No 13
6 de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 126, aproximadamente
Calorias por xícara = 42 aproximadamente

Melão Amarelo, Kiwi & Couve
com Água de Coco

Ingredientes
• 1 folha de Couve sem o centro (14g) (7 Cal)
• ¼ (aproximadamente) de um Melão Amarelo (173g sem casca e sementes) (62 Cal)
• 1 Kiwi pequeno (57g sem casca) (34.5 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22.5 Cal)
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 1 ½ xícara de Água

Como preparar
1. Lave bem a folha da couve, remova sua parte central, rasgue-a em pedaços e coloque-os dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Remova as sementes do melão, lave-o, remova a casca, corte-o em pedaços pequenos e coloque-os junto com a couve.
3. Lave bem o Kiwi, remova a casca, lave-o de novo, corte-o em pedaços pequenos e coloque-os junto com os outros ingredientes.
4. Adicione a água de coco, o gelo e 1 xícara de água.
5. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
6. Coe o conteúdo do copo do liquidificador pouco a pouco num copo grande de vidro usando um coador pequeno. Mexa cuidadosamente, enquanto coa, e jogue fora a polpa que fica no coador antes de adicionar mais suco.
7. Adicione ½ xícara de água ao copo do liquidificador e sacuda.
8. Coe essa água dentro do copo de vidro com o resto do suco verde.

*Observação 1: Água de Coco é um adoçante natural. Se você preferir seu suco menos adocicado, substitua o ¼ de xícara de água de coco pela mesma quantidade de água natural.
*Observação 2: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.