Sunday, June 21, 2015

Juice #28 - Cantkale (Cantaloupe, Kale, Coconut Water) Another basic full of flavor!



#28   Cantaloupe & Kale

with Coconut Water


Another basic juice full of flavor!



Juice #28
June 21, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 oz)
Total Calories = 99, approximately
Calories p/Cup = 39.6, approximately


Cantaloupe & Kale
with Coconut Water

 Ingredients
 • 1 large leaf of Kale (0.63 oz) (8.85 Cal)
 • 7 oz of Cantaloupe (without skin and seeds) (67.75 Cal)
 • ½ cup of Coconut Water  (22.5 Cal)
 • ½ cup of Water
 • 1 cup crushed Ice (or 4 cubes)*

How to Prepare It
1. Wash the kale’s leaf carefully, remove and discard its spine, tear the leaf in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) and ½ cup of coconut water and blend everything very well for at least 30 seconds.
3. Wash the cantaloupe, cut 2-3 slices off, remove their skin and seeds and cut them in pieces directly into the blender with the kale.
4. Add ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) and ½ cup of water and blend everything very well for at least 30 seconds.
5. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
6. Blend the juice again for at least 30 seconds.
7. Repeat steps 5 and 6 two or three times to make your juice really smooth.**

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: You can strain your juice, but it's not necessary.


Melão Cantaloupe & Couve

com Água de Coco


Outro suco básico cheio de sabor!

Suco No 28
21 de junho de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml) 
Calorias totais = 99 aproximadamente
Calorias por xícara = 39,6 aproximadamente

Melão Cantaloupe & Couve
com Água de Coco

Ingredientes
• 1 folha grande de Couve (18g) (8,85 Cal)
• 200g de Melão Cantaloupe (sem casca e sem sementes) (67,75 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22,5 Cal)
• ½ xícara de Água
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 4 cubos)*

Como preparar
1. Lave bem a folha da couve, remova sua parte central, rasgue-a em pedaços e acrescente-os ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Adicione ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) e ½ xícara de água de coco e bata tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.
3. Lave o melão Cantaloupe, corte 2 ou 3 fatias, descasque-as, remova as sementes e corte as fatias em pedaços diretamente dentro ao copo com a couve já batida.
4. Adicione ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) e ½ xícara de água e bata tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos.
5. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
6. Bata o suco novamente por pelo menos 30 segundos.
7. Repita os passos 5 e 6 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso.**

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
**Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.