Saturday, June 27, 2015

Juice #34A and 34B - Two-in-One (Basic Pomegranate, Pomegranate, Orange Juice, Coconut Water) Work on one and get two!



#34   Pomegranate: Two Recipes in One


Image from Google Images, labeled for reuse  /  Imagem encontrada no Google Images, rotulada para reuso



First thing we are going to see, today, is a fast (and messy) way to prepare a very basic juice from a Pomegranate. It's fast because we use the whole fruit, except for the rind*. Because we are using the pith, the juice is a little bitter, but the water added to help with the blending process softens it sufficiently to make the juice drinkable (it's actually flavorful for those who enjoy a little bit of biterness). In my case, the result is perfect, since I'm looking to use this very basic and light (water added) juice as an ingredient for other juice recipes.

*The rind can also be used, and, if used, increases the nutritional value of the juice.

Juice #34A
June 27, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl oz)      
Total Calories = 90, approximately
Calories p/Cup = 25.71, approximately

Basic Pomegranate Juice

Ingredients
• 1 Pomegranate (90 Cal, approximately)
• 1 cup shredded Ice (or 4 cubes)*
• 3 cups Water

How to Prepare It
1. Wash carefully the pomegranate, remove its rind, cut it into several pieces** and add them to a blender's cup. 
2. Add the ice and 2 cups of water and blend everything for around 1 minute.
3. Strain the juice into a medium size bowl using a medium size strainer.
4. Pour the liquid into another recipient. (I used a measuring jar - See #2 below)
5. Push the seeds in the strainer against it, thoroughly, with the help of a spoon. (See #1)
6. Use the spoon to remove the puréed pulp from the bottom of the strainer and put this pulp into the bowl. (See #3 and #4)
7. Add about a cup of water to the empty blender's cup (#5 and #6), shake it (#7) and pour this water into the bowl with the puréed pulp (#8).
8. Stir the content in the bowl (#9) and pour it into the container with the rest of the juice (#10).
9. Your juice is ready to drink, or you can store it in the refrigerator, in a closed container (#13) to use as an ingredient for other juice recipes.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: This process is VERY messy. Have paper towels at hand to keep cleaning around you and avoid stains (wear an old t-shirt).


Orange & Pomegranate Juice


This was the easiest juice to prepare, ever! I just mixed orange juice with some of the pomegranate juice I had just finished preparing, added a bit of coconut water and ice, and voila! Delicious and nutritious drink in a minute.





Juice #34B
June 27, 2015
This recipe makes 1½ cups (12 fl oz)      
Total Calories = 155.5, approximately
Calories p/Cup = 103.7, approximately

Orange & Pomegranate Juice

Ingredients
• 1 cup Orange Juice, 100% natural, with pulp (110 Cal)
• ½ cup Pomegranate Juice (13 Cal)
• ½ cup Coconut Water (22.5 Cal)

How to Prepare It
Pour all the ingredients in a 12-oz glass, stir and add ice, if you want a colder drink.


Romã: Duas Receitas em Uma


A primeira coisa que vamos ver, hoje, é uma maneira rápida (embora faça muita sujeira) de preparar um suco básico de Romã. É rápido porque usamos a fruta inteira, exceto pela casca*. O fato de utilizarmos a polpa branca torna a bebida um pouco amarga, mas a água ajuda a amenizar o amargor, e o suco pode ser bebido sem acrescentar acúcar. Na verdade, para os que apreciam sabores ácidos ou meio amargos, o suco assim, apenas com água, é muito saboroso. No meu caso, o resultado é perfeito, pois minha intenção é preparar uma bebida básica para ser usada como ingrediente na criação de outros sucos.

*A casca também pode ser usada e aumenta o valor nutritivo do suco.

Suco N34A
27 de junho de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)      
Calorias Totais = 90 aproximadamente
Calorias por xícara = 25,71 aproximadamente

Suco Básico de Romã

Ingredientes
• 1 Romã (90 Cal, aproximadamente)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 4 cubos)*
• 3 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave a romã cuidadosamente, descasque, corte-a em pedaços** e coloque-os no copo do liquidificador.
2. Adicione o gelo e duas xícaras de água e bata tudo por cerca de 1 minuto.
3. Coe o suco numa tigela de tamanho médio usando um coador também de tamanho médio.
4. Derrame o líquido em outro recipiente. (Usei uma jarra de medida - veja n. 2, acima.)
5. Amasse as sementes contra o coador, vigorosamente, com o auxílio de uma colher. (n.1)
6. Use a colher para remover o purê que se formou na parte de baixo do coador e coloque esse purê dentro da tigela. (n.3 e n.4)
7. Adicione cerca de 1 xícara de água ao copo vazio do liquidificador  (n.5 e n.6), sacuda o copo e derrame essa água dentro da tigela com o purê (n.8).
8. Mexa o conteúdo na tigela (n.9) e derrame-o no outro recipiente com o restante do suco (n.10).
9. O suco está pronto para beber, ou você pode guardá-lo na geladeira, num recipiente fechado (n.13), para usá-lo como ingrediente no preparo de outros sucos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
**Observação 2: Esse processo faz MUITA sujeira. Tenha pedaços de papel toalha à mão para evitar manchas, e use uma camiseta velha.


Suco de Laranja & Romã



Este foi o suco mais rápido de prepar de todos os tempos! Apenas misturei suco de laranja com um pouco do suco de romã recém-feito, mais um pouco de água de coco, e voilá! Bebida deliciosa e nutritiva em um minuto!

Suco #34B
27 de Junho de 2015
Esta receita faz 1½ xícaras (354ml)      
Calorias Totais = 155,5 aproximadamente
Calorias por xícara = 103,7, aproximadamente

Suco de Laranja & Romã

Ingredientes
• 1 xícara de Suco de Laranja, 100% natural, com polpa (110 Cal)
• ½ xícara de Suco de Romã (13 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco (22.5 Cal)

Como preparar
Derrame todos os ingrediente num copo de tamanho regular, mexa e adicione gelo, se quiser uma bebida mais refrescante.