Saturday, June 20, 2015

Juice #27 - Waterstrawloupe (Watermelon, Strawberries and Cantaloupe) Easy and delicious!



#27   Watermelon, Strawberries & Cantaloupe

with Coconut Water


And here we go: last piece of Cantaloupe left in the fridge. Today we mixed it with some Cantaloupe and a few strawberries for another super fast and easy to prepare, yet delicious juice!


Juice #27
June 20, 2015
This recipe makes 3 cups (24 oz)      
Total Calories = 149, approximately
Calories p/cup = 49.67, approximately

Watermelon, Strawberries & Cantaloupe
with Coconut Water

Ingredients
• 7.13 oz Watermelon (60.9 Cal)
• 3.63 oz Cantaloupe (without skin and seeds) (34.9 Cal)
• 3.8 oz Strawberries (without their green tops) (30.4 Cal)
• ½ cup Coconut Water
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• ½ cup Water

How to Prepare It
1. Wash the watermelon, cut off  1 to 4 slices (depending on the size of the fruit), remove their skin, cut them in small pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Add the coconut water and blend it very well for at least 30 seconds.
3. Wash the cantaloupe, cut 2-3 slices off, remove their skin and seeds and cut them in pieces directly into the cup with the blended watermelon.
4. Wash the strawberries carefully, remove and discard their green tops and cut them in pieces directly into the blender's cup.
5. Add the ice and blend it again for at least 30 seconds.  
6. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
7. Blend the juice again for at least 30 seconds.
8. Repeat steps 6 and 7 two or three times to make your juice really smooth.**
9. Put the water into the empty blender's cup, shake it, and pour this water inside the container with the juice. Stir it well.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: You can strain your juice, but it's not necessary.


Melancia, Morango & Melão Cantaloupe

com Água de Coco


E vamos ao último pedaço de melancia que resta no refrigerador! Hoje misturamos a melancia com pedaços de melão Cantaloupe e alguns morangos para obter outro suco super-fácil e rápido de preparar, mas ainda delicioso!

Suco No 27
20 de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 149 aproximadamente
Calorias por xícara = 49,67 aproximadamente

Melancia, Morango e Melão Cantaloupe
com Água de Coco

Ingredientes
• 202g de Melancia (60.9 Cal)
• 103g de Melão Cantaloupe (sem pele e sem sementes) (34.9 Cal)
• 108g de Morangos (sem os topos verdes) (30.4 Cal)
• ½ xícara de Água de Coco
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• ½ xícara de Água

Como preparar
1. Lave a melancia, corte de uma a quatro fatias (dependendo do tamanho da fruta), retire a casca, corte as fatias em pedaços pequenos e coloque-os no copo de um liquidificador pequeno.
2. Adicione a água de coco e bata tudo muito bem por pelo menos 30 segundos.
3. Lave o melão Cantaloupe, corte 2 ou 3 fatias, descasque-as, remova as sementes e corte as fatias em pedaços diretamente dentro do copo com a melancia já batida.
4.  Lave os morangos cuidadosamente, remova e jogue fora os topos verdes e corte os morangos em pedaços diretamente dentro do copo do liquidificador.
5. Adicione o gelo e bata tudo novamente por pelo menos 30 segundos.  
6. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel-toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo do liquidificador vigorosamente com as duas mãos.
7. Misture tudo, outra vez, por pelo menos 30 segundos.
8. Repita os passos 6 e 7 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso.**
9. Coloque a água dentro do copo vazio do liquidificador, sacuda e junte-a ao resto do suco no copo. Misture bem.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
**Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.