Friday, June 5, 2015

Juice #12 - Pink Salad (Beets, Cucumber, Garlic, Olive Oil, Onion, Salt, Vinegar, Lime Juice) Tasty, healthy and beautiful!



#12   Cucumber & Beets: Another Salad in a Jar





Don’t feel scared by its color! Actually, it’s a pretty color, isn’t it? And, believe me, it is delicious! Also, it’s great for those who are counting calories. What a tasty, healthy, beautiful, guilt-free drink!

Juice #12
June 5, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)        
Total Calories = 65, approximately
Calories per cup = 21.6, approximately

Cucumber & Beets

Ingredients
• 2 small Beets (3.03 oz without skin) (37 Cal)
• ½ Cucumber (3.99 oz without skin) (13.6 Cal)
• Small piece of Sweet Onion (0.11 oz) (1 Cal)
• Small pinch of Garlic Paste
• Small pinch of  Salt
• ½ tsp Lime Juice (0.6 Cal)
• ¼ tsp Olive Oil, Extra Virgin (10 Cal)
• 1 tbsp Apple Cider Vinegar (3 Cal)
• ½ cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 1 ½ cup of water

How to Prepare It
1. Remove the skin of the beets, wash them, cut them in small pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Remove the skin of the cucumber, wash it, cut it in small pieces and put them together with the beets.
3. Cut the onion in very small pieces and put them together with the beets and cucumber.
4. Add all other ingredients to the blender’s cup.
5. Blend everything very well, for at least 1 minute.
6. Cover the lid of the blender’s cup with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the cup vigorously with both hands.
7. Repeat steps 5 and 6 for 2 or 3 times to make sure your juice will be smooth.**
5. Pour the juice in a 20-oz mug and enjoy it!

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
**Note 2: The juice comes up really smooth, and you can keep steering it while you drink to keep its smoothness. You’ll find just a little bit of pulp at the very end of the juice (which, for me, it’s still delicious). If you don’t want any pulp at all, use a small colander and strain the juice into the mug.

Pepino e Beterraba: Outra Salada na Jarra



Não se assuste com a cor! Na verdade, uma cor bem bonita, não é? E, acredite, é delicioso! É também excelente para aqueles que estão contando calorias. Que bebida gostosa, saudável, bonita e livre de culpa!

Suco No 12
5 de junho de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 65, aproximadamente
Calorias por xícara = 21,6 aproximadamente

Pepino & Beterraba

Ingredientes
• 2 Beterrabas pequenas (86g sem a casca) (37 Cal)
• ½ Pepino (113g sem a casca) (13,6 Cal)
• 1 pedaço bem pequeno de Cebola (3g) (1 Cal)
• Uma pitada pequena de Pasta de Alho
• Uma pitada pequena de Sal
• ½ colher de chá de sumo de Limão Taiti (0,6 Cal)
• ¼ colher de chá de Azeite de Oliva Extra-virgem (10 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Maçã (3 Cal)
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 1 ½ xícara de água

Como preparar
1. Descasque as beterrabas, lave-as, corte-as em pedaços pequenos e coloque-os no copo de um liquidificador pequeno.
2. Remova a casca do pepino, lave-o, corte-o em pedaços pequenos e coloque-os junto com as beterrabas.
3. Corte a cebola em pedaços bem pequenos e coloque-os junto com as beterrabas e o pepino.
4. Adicione todos os outros ingredientes ao conteúdo dentro do copo do liquidificador.
5. Misture tudo muito bem por pelo menos 1 minuto.
6. Cubra a tampa do liquidificador com uma camada grossa de papel toalha, pressione o papel contra a tampa e sacuda o copo vigorosamente com as duas mãos.
7. Repita os passos 5 e 6 por duas ou três vezes para se certificar de que o suco ficará bem liso.**
5. Derrame o suco num caneco grande e se delicie!

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
**Observação 2: O suco fica bem liso, e você pode seguir mexendo com uma colher comprida ou um canudo enquanto bebe, para manter sua uniformidade. Haverá um pouquinho de polpa no final, apenas (o que para mim é ainda uma delícia). Se quiser seu suco totalmente sem polpa, coe-o direto no caneco, usando um coador pequeno.

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