Sunday, May 31, 2015

Juice #7 - Kalemoncant (Kale, Cantaloupe, Lemon Juice, Coconut Water) A very fine flavor!



#7   Cantaloupe & Kale

with Lemon Juice and Coconut Water


A little more work, but such a fine flavor!



Juice #7
May 31, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)        
Total Calories = 115, approximately
Calories per cup = 38.3, aproximately

Cantaloupe & Kale
with Lemon Juice and Coconut Water

Ingredients
• 1 leaf of Kale without its center (0.35 oz) (4.92 Cal)
• Juice of 1 Lemon, medium size (about 2 tbsp of juice) (6 Cal)
• 1 cup Coconut Water (45 Cal)
• ½ cup crushed Ice (or 3 cubes)*
• 1 cup of water
• 2 slices of a small Cantaloupe (6.17 oz) (59.3 Cal)

How to Prepare It
1. Wash carefully the kale’s leaf, remove and discard its central part, tear the leaf in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Wash the lemon, cut it in half and squeeze the juice from both halves inside the cup, being careful to remove all the seeds.
3. Add the coconut water and the ice to the cup.
4. Blend everything very well, for at least 1 minute.
5. Strain the content of the blender’s cup little by little into a large glass using a small colander. Steer the juice in the colander with a small spoon as you strain it and empty the colander of its residual paste before pouring more juice into it.
6. Add a cup of water to the blender’s cup and shake it to mix with the residual juice left in the cup.
7. Strain this water into the glass containing the previously strained juice.
8. Rinse the blender’s cup.
9. Pour the content of the glass back into the blender’s cup.
10. Remove the cantaloupe’s skin and seeds, cut it in pieces and put them inside the cup together with the green juice.
11. Blend everything again very well, for at least 1 minute.
12. If you want a very cool drink, add some ice cubes to your juice.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.


Cantaloupe & Couve

com Sumo de Limão e Água de Coco


Um pouco mais de trabalho, mas o sabor é tão refinado!


Suco No 7
31 de maio de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 115, aproximadamente
Calorias por xícara = 38,3, aproximadamente

Melão Cantaloupe & Couve
com Suco de Limão e Água de Coco

Ingredientes
• 1 folha de Couve sem o centro (10g) (4,92 Cal)
• Sumo de um Limão amarelo (Siciliano), tamanho médio (cerca de duas colheres de sopa de suco) (6 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (45 Cal)
• ½ xícara de Gelo triturado (ou 3 cubos)*
• 1 xícara de Água
• 2 fatias de Melão Cantaloupe pequeno (175g) (59,3 Cal)

Como preparar
1. Lave bem a folha da couve, remova sua parte central, rasgue a folha em pedaços e acrescente-os a ao copo de um liquidificador pequeno.
2. Lave o limão, corte-o ao meio e esprema o sumo das duas metades dentro do copo com a couve. Tome cuidado para remover todas as sementes.
3. Adicione a água de coco e o gelo ao conteúdo do copo.
4. Misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
5. Coe o conteúdo do copo do liquidificador pouco a pouco num copo grande de vidro usando um coador pequeno. Mexa o suco no coador, enquanto coa, e jogue fora a massa que fica no coador antes de adicionar mais suco.
6. Adicione uma xícara de água ao copo do liquidificador e sacuda, para misturar com os resíduos que ficaram no copo.
7. Coe essa água dentro do copo de vidro com o resto do suco verde.
8. Enxágue o copo do liquidificador.
9. Derrame o conteúdo do copo de vidro de volta dentro do copo do liquidificador.
10. Remova a casa e as sementes do melão, corte-o em pedaços pequenos e adicione-os ao conteúdo dentro do copo do liquidificador.
11. Misture tudo muito bem, novamente, por pelo menos 1 minuto.
12. Se você quiser seu suco bem gelado, acrescente alguns cubos de gelo.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.