Friday, May 29, 2015

Juice #5 - Light Meal (Lettuce, Cucumber, Avocado, Chives, Garlic, Olive Oil, Onion, Salt, Vinegar) As substantial as a meal!



#5   Cucumber, Lettuce & Avocado



This juice is very substantial (maybe mostly because of the avocado?) and could substitute for a light meal. Also, its flavor gets really enhanced when you add a few ice cubes to it.


Juice #5
May 29, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)        
Total Calories = 65.5, approximately
Calories per cup = 21.8

Cucumber, Lettuce & Avocado

Ingredients
• 3 large leaves of Hearts of Romaine Lettuce without their centers (1.13 oz) (5.63 Cal)
• ½ large Cucumber, peeled (5.15) (17.52 Cal)
• A small piece of Avocado (0.50 oz) (23.66 Cal)
• A very small piece of Sweet Onion (0.18 oz) (5.63 Cal)
• A small pinch of Garlic Paste
• ¼ tsp Extra Virgin Olive Oil (10 Cal)
• 1 tbsp Apple Cider Vinegar (3 Cal)
• A pinch of Salt
• A pinch of your favorite seasoning (today I used dried Chives Flakes)
• ¼ cup shredded Ice (or 2 cubes)*
• 2 cups of water
• 5-6 cubes of Ice

How to Prepare It
1. Wash the lettuce, discard the harder part in the middle of the leaves, tear the leaves and put them inside a small blender's cup (like the one in the picture).
2. Peel the cucumber, cut it in pieces and put them into the cup.
3. Cut a small piece from a small avocado, remove its skin, cut the skinless piece into smaller pieces and put them into the blender’s cup.
4. Add to the cup: the onion, garlic paste, olive oil, vinegar, salt, seasoning, ice and water.
5. Blend everything very well, for at least 1 minute.
6. Add the ice cubes to enhance the flavor of your juice.

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.

Pepino, Alaface & Abacate


Este suco é muito substancial (talvez por causa do abacate?) e poderia substituir uma refeição ligeira. Para salientar o sabor deste suco, acrescente de 5 a 6 cubos de gelo.

Suco No 5
29 de maio de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709ml)
Calorias totais = 65.5, aproximadamente
Calorias por xícara = 21,8

Pepino, Alface & Abacate

Ingredientes
 • 3 folhas grandes, centrais, de Alface Romana sem a parte do meio das folhas (32g) (5,63 Cal)
• ½ Pepino grande sem casca (146g) (17,52 Cal)
• Um pedaço pequeno de Abacate (15g) (23.66 Cal)
• Um pedaço bem pequeno de Cebola amarela (4g) (5,63 Cal)
• Uma pitada pequena de Pasta de Alho
• ¼ de colher de chá de Azeite de Oliva Extra Virgem (10 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Maçã (3 Cal)
• Uma pitada de Sal
• Uma pitada do seu tempero favorito (hoje usei flocos secos de Cebolinha)
• ¼ xícara de gelo triturado (ou dois cubos de gelo)*
• 2 xícaras de água
• 5 a 6 cubos de Gelo

Como preparar
1. Lave a alface, remova a parte mais dura do interior das folhas, rasque as folhas em pedaços e coloque-os dentro do copo pequeno de liquidificador (como o da foto).
2. Descasque o pepino, corte-o em pedaços e acrescente-os ao copo do liquidificador.
3. Corte um pedaço pequeno de um abacate também pequeno, remova a casca, parta-o em pedaços menores e coloque dentro do copo do liquidificador.
4. Adicione: a cebola, a pasta de alho, o azeite de oliva, o vinagre, sal, tempero, o gelo triturado e a água.
5. Misture bem, por pelo menos 1 minuto.
6. Adicione os cubos de gelo para enriquecer o sabor do suco.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.