Thursday, May 28, 2015

Juice #4 - Yellow Juice (Orange, Pineapple, Peach, Lemon, Coconut Water) A fruit-only delight!



#4    Yellow Juice



Somebody voted for “fruit only” juices, so here we go. Notice, however, that “fruit only” juices are generally more caloric than the mixed and “vegetable only” juices.

Juice #4
May 28, 2015
This recipe makes 3 cups (24 fl oz)
Total Calories = 232, approximately
Calories per cup = 77.3

Yellow Juice

Ingredients
1 Orange, medium size (62 Cal)
1 Lemon, medium size (17 Cal)
2 oz Pineapple (25 Cal)
1 White Peach, medium size (38 Cal)
2 cups Coconut Water (90 Cal)
¼ cup shredded Ice (or 2 cubes)*

How to Prepare It
1. Peel the orange and remove the white part from its inside. Cut the orange in 4 pieces and put them into a small blender's cup.
2. Peel the lemon and remove all its pith, including the inside (it’s healthy but too bitter, and would require the use of sugar, which we are trying to avoid as much as possible). Cut the lemon in 4 pieces and add them to the content of the cup.
3. Cut the pineapple into smaller pieces and add them to the cup.
4. Peel the peach, discard its pit, cut the peach in pieces and add them to the cup.
5. Add the Ice and the Coconut Water to the cup.
6. Blend everything very well, for at least 1 minute.
7. Strain the juice little by little into a 20-oz mug using a small colander. Steer the juice in the colander with a small spoon as you strain it and empty the colander of its residual paste before pouring more juice into it.
8. If you would like your juice to be really cold, add some ice cubes. 

*Note: The ice helps to better grind the ingredients.

Suco Amarelo


Alguém votou por sucos “só de frutas”, então aqui vai. Note, porém, que sucos só de frutas são geralmente mais calóricos do que os misturados com vegetais ou “só vegetais”.

Suco No 4
28 de maio de 2015
Esta receita faz 3 xícaras (709 ml)
Calorias totais = 232, aproximadamente
Calorias por xícara = 77,3

Suco Amarelo

Ingredientes
1 Laranja de tamanho médio (62 Cal)
1 Limão amarelo (Siciliano) de tamanho médio (17 Cal)
59g de Abacaxi (25 Cal)
1 Pêssego branco de tamanho médio (38 Cal)
2 xícaras de Água de Coco (90 Cal)
¼ xícara de Gelo triturado (ou dois cubos)*

Como preparar
1. Descasque a laranja e remova a parte branca e fibrosa de dentro. Corte em quatro pedaços e coloque dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Descasque o limão e remova toda a polpa branca, mais a parte branca e fibrosa de dentro (a polpa é realmente saudável, mas muito amarga e nos obrigaria a adicionar açúcar ao suco, o que estamos tentando evitar sempre que possível). Corte o limão em quarto pedaços e coloque dentro do copo do liquidificador.
3. Corte o Abacaxi em pedaços menores e coloque também no copo.
4. Descasque o Pêssego, remova o caroço, corte em pedaços e coloque junto com os outros ingredientes.
5. Adicione o Gelo e a Água de Coco.
6. Misture bem, por pelo menos 1 minuto.
7. Coe o suco aos poucos numa caneca grande (tipo caneca de chope) usando uma colher e um coador pequenos. Mexa bem, enquanto coa, e remova a massa que fica no coador antes de adicionar mais suco.
8. Se quiser seu suco bem gelado, adicione alguns cubos de gelo.

*Observação: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.