Friday, January 22, 2016

#217  Orange, Lettuce, Tomato & Ginger


The Orange & Lettuce Week, Recipe 6

What a wonderful aroma! It tastes good, but next time I prepare it I'll use a little less ginger.


Juice #217
January 22, 2016
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 114.65, approximately
Calories per Cup = 57.32, approximately


Orange, Lettuce, Tomato & Ginger

Ingredients
• 1 Orange, washed, peeled, cut in small pieces (6.17 oz) (82.25 Cal)
• 2 leaves of Romaine Lettuce, washed, chopped (1.23 oz) (6.3 Cal)
• 1 Tomato, medium sized, washed, cut in pieces (3.81 oz) (19.62 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.28 oz) (6.48 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• ¾ cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the orange, 1 after the lettuce and ginger and 1 after the tomato.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice doesn't need to be strained.



Laranja, Alface, Tomate & Gengibre


Semana da Laranja + Alface, Receita 6

O aroma é sensacional. É saboroso, mas, da próxima vez em que o preparar, usarei o gengibre em quantidade um pouquinho menor.

Suco No 217
22 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 114,65 aproximadamente
Calorias por xícara = 57,32 aproximadamente





Laranja, Alface, Tomate & Gengibre

Ingredientes 
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (173g) (82.25 Cal)
• 2 folhas de Alface Romana, lavadas, picadas (35g) (6,3 Cal)
• 1 Tomate de tamanho médio, lavado, cortado em pedaços (109g) (19,62 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (8g) (6,48 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• ¾ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 1 cubo de gelo após a laranja, 1 após o a alface e o gengibre e 1 após o tomate.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.


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