Thursday, January 7, 2016

#202  Apple, Kiwi & Kale


The Apple Week, Recipe 5

This juice came out a bit too thick, though not "pulpy". It's also a little bit acid, but still tasty.



Juice #202
January 7, 2016
This recipe makes 2 cups (18 fl.oz.)
Total Calories = 146.16, approximately
Calories per Cup = 73.08, approximately

Lacinato Kale, also known as black kale, Tuscan Kale,
Tuscan cabbage, Italian Kale, dinosaur kale, dino kale,
flat back cabbage, plam tree kale or black Tuscan palm,
"has dark blue-green leaves with an 'embossed texture'; 
its taste is described as 'slightly sweeter and more
delicate... than curly kale'". Source: Wikipedia
Apple, Kiwi & Kale

Ingredients
• 1 Apple, red (I used Red Delicious), washed, with skin, seeds removed, cut in small pieces (6.53 oz) (98.05 Cal)
• 1 Kiwi, washed, peeled, cut in pieces (2.19 oz) (37.82 Cal)
• 2 Leaves of Lacinato Kale (see picture on the side), washed, spines removed, torn into pieces (0.71 oz) (10.29 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the kale, the kiwi, 2 cubes of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 30 seconds.
2. Put the rest of the ingredients inside the cup with the blended mixture and mix it all again for around 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice is thick, but doesn't need to be strained.


Maçã, Kiwi & Couve


Semana da Maçã, Receita 5


Este suco ficou um pouco grosso demais, mas não muito "polpudo". É também um pouco ácido, mas ainda assim saboroso.

Suco No 202 
7 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 146,16 aproximadamente
Calorias por xícara = 73,08 aproximadamente

Maçã, Kiwi & Couve

Ingredientes 
• 1 Maçã vermelha, lavada, com casca, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (185g) (98,05 Cal)
• 1 Kiwi, lavado, descascado, cortado em pedaços (62g) (37,82 Cal)
• 2 folhas de Couve Nero di Toscana (ver foto acima, à direita), lavadas, talos removidos, rasgadas em pedaços (21g) (10,29 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque a couve, o kiwi, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata tudo por cerca de 30 segundos.
2, Adicione o restante dos ingredientes ao copo com a mistura já batida e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco, apesar de espesso, não precisa ser coado.


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