Friday, January 1, 2016

#196  Pineapple (canned), Watermelon, Tangerine & Ugli Fruit

with Lemon, Lime and Ginger


The Citric Week, Recipe 6


This is an interesting combination, with the dominance of pineapple's flavor. Because it's canned, the pineapple provides enough sweetness to neutralize the acidity of the other ingredients (and the watermelon helps with this process also).




Juice #196
January 1st, 2016
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 139.36, approximately
Calories per Cup = 69.68, approximately

Pineapple (canned), Watermelon, Tangerine & Ugli Fruit
with Lemon, Lime and Ginger

Ingredients
• ½ cup (3.28 oz) of canned Pineapple, chunks (I used Dole) (53.01 Cal)
• ½ slice of Watermelon, washed, peeled, cut in pieces (2.54 oz)  (21.6 Cal)
• 1 Clementine/Cutie, washed, peeled, separated into segments (2.01 oz)  (30.74 Cal)
• 2 segments of Ugli Fruit, washed, peeled, seeds removed, each piece cut in half (2.57 oz)  (27 Cal)
• ¼ Lemon, washed, peeled, seeds removed (0.40 oz)  (1.16 Cal)
• 1 slice of Lime, washed, peeled (0.21 oz)  (1.8 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, chopped (0.18 oz)  (4.05 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• ¾ cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ingredients in the following order: ugli fruit, lemon, ginger, 1 cube of ice, lime, cutie, 1 cube of ice, watermelon, pineapple, 1 cube of ice.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 



Abacaxi (em lata), Melancia, Bergamota & Ugli Fruit

com Limão Amarelo, Limão Taiti e Gengibre


Semana Cítrica, Receita 6


Esta é uma combinação interessante, com a predominância do sabor do abacaxi. Por ser enlatado, o abacaxi adoça o suficiente para neutralizar a acidez dos outros ingredientes (e a melancia ajuda nesse processo, também). Como já mencionado em outras postagens, a ugli fruit, se não existir no Brasil, pode ser substituída por igual quantidade de bergamota.

Suco No 196 
1o de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 139,36 aproximadamente
Calorias por xícara = 69,68 aproximadamente

Abacaxi (em lata), Melancia, Bergamota & Ugli Fruit
com Limão Amarelo, Limão Taiti e Gengibre

Ingredientes 
• ½ xícara (93g) de Abacaxi enlatado em pedaços (usei Dole) (53,01 Cal)
• ½ fatia de Melancia, lavada, descascada, cortada em pedaços (72g)  (21,6 Cal)
• 1 Bergamota bem pequena, lavada, descascada, separada em gomos (58g)  (30,74 Cal)
• 2 gomos de Ugli Fruit (ou equivalente quantidade de Bergamota) (73g)  (27 Cal)
• ¼ de Limão Amarelo, lavado, descascado, sementes removidas (4g)  (1,16 Cal)
• 1 fatia de Limão Taiti, lavado, descascado (6g)  (1,8 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (5g)  (4,05 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• ¾ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque os ingredientes na seguinte ordem: ugli fruit, limão amarelo, gengibre, 1 cubo de gelo, limão Taiti, bergamota, 1 cubo de gelo, melancia, abacaxi, 1 cubo de gelo.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.




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