Sunday, January 17, 2016

#212  Orange, Lettuce & Parsley


The Orange & Lettuce Week, Recipe 1

Today we start a new week, and I chose orange and lettuce as its main ingredients. They blend wonderfully, and lettuce is absolutely low in calories.

Parsley is our third ingredient. I keep feeling surprised at how well parsley mingles with other juice ingredients, regardless its strong flavor. High on health benefits and very low in calories, it should be used frequently, both in juices and your daily food.



Juice #212
January 17, 2016
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 114.8, approximately
Calories per Cup = 57.4, approximately

Orange, Lettuce & Parsley

Ingredients
• 1 Orange, washed, peeled, cut in small pieces (7.94 oz) (106.22 Cal)
• 2 leaves of Romaine Lettuce, washed, chopped (1.38 oz) (7.02 Cal)
• ¼ cup of fresh Parsley, washed, chopped (0.21 oz) (1.56 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the orange and 1 after the lettuce and parsley.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp, but, for me, it was not necessary to strain it.



Laranja, Alface & Salsa


Semana da Laranja + Alface, Receita 1

Hoje iniciamos uma nova semana, e escolhi laranja e alface como ingredientes básicos. Eles se misturam muito bem, e alface possui um valor calórico baixíssimo.

Salsa é nosso terceiro ingrediente. Continuo a me surpreender em como a salsa se mistura bem com outros ingredientes, num suco, apesar de possuir um sabor bastante forte. Rica em benefícios à saúde, e baixa em calorias, ela deveria ser usada frequentemente, tanto em sucos quanto na comida diária.

Suco No 212 
17 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 114,8 aproximadamente
Calorias por xícara = 57,4 aproximadamente

Laranja, Alface & Salsa

Ingredientes 
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (226g) (106,22 Cal)
• 2 folhas de Alface Romana, lavadas, picadas (39g) (7,02 Cal)
• ¼ xícara de Salsa fresca lavada e picada (6g) (1,56 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 1 cubo de gelo após a laranja e 1 após a alface e a salsa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.


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