Wednesday, January 13, 2016

#208 Mango, Broccoli & Kale

with Mint


The Mango Week, Recipe 4

This is quite flavorful and, regardless having a fruit ingredient, tastes somewhat like a salad juice.


Juice #208
January 13, 2016
This recipe makes 2 cups (18 fl.oz.)
Total Calories = 76.82, approximately
Calories per Cup = 38.41, approximately

Mango, Broccoli & Kale
with Mint

Ingredients
• ½ Mango, washed, peeled, cut in pieces (3.42 oz) (58.8 Cal)
• 3 flowers of Broccoli, washed, chopped (1.23 oz) (11.9 Cal)
• 1 leaf of Lacinato Kale (see Recipe 202), washed, spine removed, torn into pieces (0.46 oz) (6.12 Cal)
• 1 tsp of Mint, dry, crushed
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 45 seconds. For a better result, put 1 ice cube after the mango, 1 after the broccoli and 1 on top of all the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.


Manga, Brócolis & Couve

com Hortelã


Semana da Manga, Receita 4

Esta é uma bebida bastante saborosa e, apesar de levar fruta, lembra o sabor dos sucos-saladas.

Suco No 208
13 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 76,82 aproximadamente
Calorias por xícara = 38,41 aproximadamente

Manga, Brócolis & Couve
com Hortelã

Ingredientes
• ½ Manga, lavada, descascada, cortada em pedaços (98g) (58,8 Cal)
• 3 flores de Brócolis, lavadas, picadas (35g) (11,9 Cal)
• 1 folha de Couve Nero di Toscana (ver Receita 202), lavada, talo removido, rasgada em pedaços (12g) (6,12 Cal)
• 1 colher de chá de Hortelã seca triturada
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 45 segundos. Para um melhor resultado, coloque 1 cubo de gelo após a manga, 1 após o brócolis e 1 sobre todos os ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.