Sunday, January 3, 2016

#198 Apple & Avocado

with Lemon Juice


The Apple Week, Recipe 1

We are starting a new week and, like the last recipe for the Citric Week, this Apple Week's first recipe is also absolutely simple, easy, fast and tasty! Apple and avocado form a great team, as well as avocado and lemon juice. By combining the three, the team got still better!







Juice #198
January 3, 2016
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 198.68, approximately
Calories per Cup = 79.47, approximately

Apple & Avocado
with Lemon Juice

Ingredients
• 1 Apple, red (I used Jazz), washed, with skin, seeds removed, cut in small pieces (6.14 oz) (90.48 Cal)
• ½ Avocado, medium size, washed, peeled, cut in pieces (2.36 oz) (107.2 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice, bottled, 100% natural (1 Cal)
• 2 cubes of Ice*
•  cups of Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ice between the tangerines and the orange.
2. Pour the juice in a large glass (20 oz, at least), add the rest of water and stir.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Maçã & Abacate

com Sumo de Limão Amarelo


Semana da Maçã, Receita 1

Estamos começando uma nova semana e, assim como a última receita da Semana Cítrica, esta primeira receita da nova semana também é absolutamente simples, fácil e rápida de fazer, e saborosa! Maçã e abacate formam um excelente time, assim como abacate e limão. A combinação dos três faz o time ainda melhor!

Suco No 198 
3 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 198,68 aproximadamente
Calorias por xícara = 79,47 aproximadamente

Maçã & Abacate
com Suco de Limão Amarelo

Ingredientes 
• 1 Maçã vermelha, lavada, com casca, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (174g) (90,48 Cal)
• ½ Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, cortado em pedaços (67g) (107,2 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (1 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
•  xícara de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (exceto ½ xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque o gelo entre a bergamota e a laranja.
2. Derrame o suco num copo grande (cerca de 600ml), adicione o restante da água e mexa.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.