Wednesday, January 20, 2016

#215  Orange, Lettuce, Spinach & Ginger


The Orange & Lettuce Week, Recipe 4

Not the most outstanding combination of ingredients, but it's flavorful.


Juice #215
January 20, 2016
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 104.86, approximately
Calories per Cup = 52.43, approximately


Orange, Lettuce, Spinach & Ginger

Ingredients
• 1 Orange, washed, peeled, cut in small pieces (6.60 oz) (88.36 Cal)
• 2 small leaves of Romaine Lettuce, washed, chopped (1.20 oz) (6.12 Cal)
• 1 handful of Spinach leaves, washed, chopped (0.85 oz) (5.52 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.21 oz) (4.86 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the orange and 1 after the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has some pulp, but, for me, it was not necessary to strain it.



Laranja, Alface, Espinafre & Gengibre


Semana da Laranja + Alface, Receita 4

A combinação de ingredientes não é das mais perfeitas, mas o suco é saboroso.

Suco No 215 
20 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 104,86 aproximadamente
Calorias por xícara = 52,43 aproximadamente





Laranja, Alface, Espinafre & Gengibre

Ingredientes 
• 1 Laranja, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (188g) (88,36 Cal)
• 2 folhas pequenas de Alface Romana, lavadas, picadas (31g) (6,12 Cal)
• 1 punhado de Espinafre, folhas apenas, lavadas, picadas (24g) (5,52 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (6g) (4,86 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 1 cubo de gelo após a laranja e 1 após o restante dos ingredientes.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco possui um pouco de polpa, mas, para meu gosto, não precisa ser coado.


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