Wednesday, January 6, 2016

#201  Apple, Tangerine, Broccoli & Ginger


The Apple Week, Recipe 4

This juice came out with too much pulp (even for me, and I do enjoy pulp). I ended up straining it, which reduced it's amount to 1½ cups (and certainly reduced the amount of calories, also). I don't like straining the juices I made because they lose a lot of their nutrients when you discard the pulp. That's the reason I gave this recipe two stars only. The flavor is good, but straining is not something I like doing. I can think of two possible solutions to avoid such an excess of pulp without needing to stray your juice: you can remove the apple's skin, or you can use only half of it (or even combine both options).



Juice #201
January 6, 2016
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 139.29, approximately
Calories per Cup = 69.64, approximately

Apple, Tangerine, Broccoli & Ginger

Ingredients
• 1 Apple, green (I used Granny Smith), washed, with skin, seeds removed, cut in small pieces (6.60 oz) (97.24 Cal)
• 1 Clementine, washed, peeled, separated into segments (1.69 oz) (25.97 Cal)
• 2 flowers of Broccoli, washed, chopped (1.16 oz) (11.22 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, chopped (0.21 oz) (4.86 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
1. Put the apple, 1 cube of ice and ½ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix it for around 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients to the blended apple and mix everything for around 30 seconds.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: This juice has LOTS of pulp. I had to strain it.



Maçã, Bergamota, Brócolis & Gengibre


Semana da Maçã, Receita 4

Este suco ficou com polpa demais (mesmo para mim, que gosto muito de polpa). Acabei coando-o, o que reduziu a quantidade a uma xícara e meia (e certamente reduziu bastante as calorias, também). Não gosto de coar os sucos que preparo, Eles perdem muito de seus nutrientes quando a polpa é descartada. Essa é a razão por que atribuí apenas duas estrelas a esta receita. O sabor é bom, mas coar é algo que não gosto de fazer. Acredito que haja duas soluções possíveis para evitar esse exceço de polpa sem ter que coar o suco: você pode descascar a maçã, ou usar apenas a metade (ou mesmo combinar as duas opções).

Suco No 201 
6 de janeiro de 2016
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 139,29 aproximadamente
Calorias por xícara = 69,64 aproximadamente

Maçã, Bergamota, Brócolis & Gengibre

Ingredientes 
• 1 Maçã verde, lavada, com casca, sementes removidas, cortada em pedaços pequenos (187g) (97,24 Cal)
• 1 Bergamota bem pequena, lavada, descascada, separada em gomos (49g) (25,97 Cal)
• 2 flores de Brócolis, lavadas, picadas (33g) (11,22 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (6g) (4,86 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
1. Coloque a maçã, 1 cubo de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes ao copo com a maçã liquidificada e bata tudo novamente por mais 30 segundos.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco ficou com polpa demais. Precisei coá-lo.