Sunday, December 27, 2015

#191  Ugli Fruit & Banana

with Honey


The Citric Week, Recipe 1


After two days off because of Christmas, here we are back to our recipes, and starting a new week where every juice will carry at least one citric ingredient.

I'm excited to have found at the grocery a citric fruit that I had never seen before. It's called Ugli Fruit (that's correct: Ugli with "i", not "y"). It's a Jamaican fruit, similar to a gigantic tangerine with a green peel (see picture below). It has a very thick skin, but still easy to remove, as it happens with the tangerine's. It's quite acidic. I wonder if they called the fruit "ugli" because it's supposed to be ugly. The one I bought is not ugly at all; just odd, because of its size. The interior, indeed, with its huge segments, is really beautiful.

The juice came out quite good. The banana and honey helped neutralizing a bit the acidity of the fruit.



Juice #191
December 27, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 189.9, approximately
Calories per Cup = 94.95, approximately

Ugli Fruit & Banana
with Honey

Ingredients
• 1/3 of Ugli Fruit (4 segments, 4.62 oz), washed, peeled, white skin removed, seeds removed, segments cut in half  (48.47 Cal)
• 1 Banana, washed, peeled, sliced (3.07 oz) (77.43 Cal)
• 1 tbsp of Honey (64 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 2 ice cubes in the bottom of the cup and 2 after the ugli fruit.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: It's not necessary to strain this juice. 


Ugli Fruit & Banana

com Mel


Semana Cítrica, Receita 1


Após dois dias de folga para curtir o Natal, aqui estamos novamente, de volta às nossas receitas, e começando uma nova semana em que cada suco levará ao menos um ingrediente cítrico.

Estou empolgada por haver encontrado no supermercado uma fruta cítrica que nunca havia visto antes. É chamada Ugli Fruit (Fruta Ugli) (não é "ugly", com "y"). É uma fruta da Jamaica, similar a uma gigantesca bergamota com a casca verde (ver foto acima). Tem uma casca bem grossa, mas ainda assim fácil de retirar, como a casca da bergamota. É bastante ácida. Não sei se a chamaram "ugli" por causa de "ugly", que, em inglês, significa "feio". A fruta não é feia; é apenas estranha, por causa do tamanho. O interior, na verdade, com os gomos enormes, é até mesmo bonito.

É provável que a Ugli Fruit não seja encontrada aí no Brasil. Se for o caso, basta substituí-la por bergamota, na quantidade indicada abaixo (em gramas).

O suco ficou muito bom. A banana e o mel neutralizaram um pouco a acidez da fruta.

Suco No 191 
27 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 189,9 aproximadamente
Calorias por xícara = 94,95 aproximadamente

Ugli Fruit & Banana
com Mel

Ingredientes 
• 1/3 de Ugli Fruit ou uma quantidade equivalente de Bergamota (131g), tudo lavado, descascado, com sementes removidas (se houver sementes)  (48,47 Cal)
• 1 Banana, lavada, descascada, cortada em fatias (87g) (77,43 Cal)
• 1 colher de sopa de Mel (64 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 2 cubos de gelo no fundo do copo e 2 após a fruta cítrica.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.