Tuesday, December 22, 2015

#188  Green Leaves for Christmas

Diced Tomatoes (canned), Beets, Kale, Spinach, Avocado & Ginger

with Onion, Chives, Mint and Salt



Christmas Week, Recipe 3


Using the layers technique that we've used in the last two recipes and a straw, you can make this healthy, tasty and decorative juice, which will look like a candle on your Christmas table.


Juice #188
December 22, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 150.24, approximately
Calories per Cup = 60.09, approximately

Diced Tomatoes (canned), Beets, Kale, Spinach, Avocado & Ginger
with Onion, Chives, Mint and Salt

Ingredients
• 1 cup of Diced Tomatoes, canned (I used Hunts) (60 Cal)
• 1 slice of Beets, washed, peeled, chopped (1.09 oz) (13.76 Cal)
• 1 leaf of Kale, washed, spine removed, torn into small pieces (1.13 oz) (16.17 Cal)
• 1 handful of Spinach, leaves only, washed, chopped (1.13 oz) (7.59 Cal)
• ½ Avocado, small, washed, peeled, cut in pieces (0.99 oz) (44.8 Cal)
• 1 slice of Ginger, washed, peeled, chopped (0.24 oz) (5.67 Cal)
• 1 slice of Sweet Onion, peeled, washed, chopped (0.21 oz) (1.92 Cal)
• 1 small amount of fresh Chives, washed, chopped (0.04 oz) (0.33 Cal)
• 1 pinch of Mint, dry, crushed
• 1 pinch of Salt
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of crushed Ice
• ¾ cup of Water

Prepare the Green Juice
1. Put the kale, spinach, avocado, ginger, chives, 2 cubes of ice and ¼ cup of water inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 30 seconds.
2. Pour the juice into a container and put it aside.
3. Rinse the blender's cup.

Prepare the Red Juice
Put the diced tomatoes, beets, onion, mint, salt, 2 cubes of ice and ½ cup of water inside the rinsed blender's cup and mix everything for around 30 seconds.

"Assemble" your Juice
1. Stir the green juice and pour it into a large 20-oz container.
2. Put 1 cup of crushed ice carefully on top of the juice (if you followed the recipe, this juice should be thick enough to hold the ice on top of it).
3. Stir the red juice and pour it on top of the ice very slowly, so that it doesn't go immediately through the ice layer.
4. Insert a straw all the way to the bottom of the glass, next to its wall, and drag the straw up, forming swirls to look like leaves (see picture). Repeat this process around the glass.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You don't need (and shouldn't) stray this juice.



Folhas Verdes para o Natal

Tomate Enlatado em Pedaços, Beterraba, Espinafre, Abacate & Gengibre

com Cebola, Hortelã (desidratada, moída) e Sal



Semana do Natal, Receita 3


Usando a técnica de camadas que utilizamos nas duas primeiras receitas e um canudo, você pode preparar este suco saudável, gostoso e decorativo que parecerá como uma vela em sua mesa de Natal.

Suco No 188
22 de dezembro de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 150,24 aproximadamente
Calorias por xícara = 60,09 aproximadamente

Tomate Enlatado em Pedaços, Beterraba, Espinafre, Abacate & Gengibre
com Cebola, Hortelã (desidratada, moída) e Sal


Ingredients
• 1 xícara de Tomate Enlatado, em pedaços (usei Hunts) (60 Cal)
• 1 fatia de Beterraba, lavada, descascada, cortada em pedaços pequenos (32g oz) (13,76 Cal)
• 1 folha de Couve, lavada, talo removido, rasgada em pedaços pequenos (33g) (16,17 Cal)
• 1 punhado de Espinafre, folhas apenas, lavado, picado (33g) (7,59 Cal)
• ½ Abacate de tamanho médio, lavado, descascado, cortado em pedaços (28g) (44,8 Cal)
• 1 fatia de Gengibre, lavada, descascada, picada (7g) (5,67 Cal)
• 1 fatia de Cebola, descascada, lavada, picada (6g) (1,92 Cal)
• 1 pouquinho de Cebolinha, lavada, picada (1g) (0,33 Cal)
• 1 pitada de Hortelã desidatrada, moída
• 1 pitada de Sal
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Gelo triturado
• ¾ xícara de Água

Prepare o Suco Verde
1. Coloque a couve, o espinafre, o abacate, o gengibre, a cebolinha, 2 cubos de gelo e ¼ de xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata por cerca de 30 segundos.
2. Derrame o suco dentro de um copo e deixe de lado.
3. Enxágue o copo do liquidificador.

Prepare o Suco Vermelho
Coloque o tomate enlatado, a beterraba, a cebola, a hortelã, o sal, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo que você acabou de enxaguar e bata por cerca de 30 segundos.

"Monte" o suco
1. Mexa o suco verde e derrame-o dentro de um copo grande (600ml).
2. Coloque 1 xícara de gelo triturado cuidadosamente sobre o suco verde (se você seguiu a receita, o suco verde terá uma consistência grossa o suficiente para segurar o gelo sem afundar).
3. Mexa o suco vermelho e derrame-o sobre a camada de gelo, vagarosamente, para que não filtre imediatamente.
4. Insira um canudo até o fundo do copo, junto a sua parede, e escorregue o canudo para cima, formando linhas que se pareçam com uma folha (ver foto). Repita esse processo ao redor do copo.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você não precisa (e não deve) coar este suco.