Wednesday, September 9, 2015

#102  Tomato & Broccoli

with Ginger


A little bit tart, again, though not too much. For a less tart juice, you could use the "Straw Strategy" (see previous posts), reduce the amount of ginger, or just leave it out. Still, the flavor is wonderful, it's healthy, nutritious, and very low in calories!



Juice #102
September 9, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 37.76 approximately
Calories per Cup = 18.9, approximately

Tomato & Broccoli
with Ginger

Ingredients
• 3.63 oz of Tomato, washed, cut in pieces (18.54 Cal)
• 1.66 oz of Broccoli, flowers only, washed (15.98 Cal)
• 0.14 oz of Ginger, washed, peeled, chopped (3.24 Cal)
• 5 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It
1. Put the tomato inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and top it with 3 cubes of ice. 
2. Add the rest of the ingredients and blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Tomate & Brócolis

com Gengibre



Um pouco amargo, de novo, mas não demais. Para um suco menos amargo, você poderia utilizar a "Estratégia do Canudo" (ver postagens anteriores), diminuir a quantidade de gengibre, ou simplesmente deixá-lo de fora. Ainda assim, o sabor é excelente, é saudável, nutritivo, e bem baixo em calorias!

Suco No 102
9 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 37,76 aproximadamente
Calorias por xícara = 18,9 aproximadamente

Tomate & Brócolis
com Gengibre

Ingredientes
• 103g de Tomate, lavado, cortado em pedaços (18,54 Cal)
• 47g de Brócolis, flores apenas, lavadas (15,98 Cal)
• 4g de Gengibre, lavado, descascado, picado (3,24 Cal)
• 5 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque o tomate dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e 3 cubos de gelo por cima.
2. Adicione o restante dos ingredientes e bata tudo por cerca de 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.