Sunday, September 6, 2015

#99     Brussels Sprouts, Cucumber & Celery

(Read on this post, also: The Straw Strategy)




You can find more information about the nutritional benefits of Brussel Sprouts by searching online. Here is just one of the articles you'll find: The World's Healthiest Foods: Brussels sprouts

The Straw Strategy
This juice is a bit too bitter for my taste, but it's definitely healthy, so I decide to go ahead and drank it all. I used a little trick, however, that I learned from somebody on Facebook: I drank it with a straw. Amazing! Next time you have something you need to drink but it's not exactly perfect for your taste, try to use a straw. At least for bitterness, it worked like a charm!



Juice #99
September 6, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 125.03 approximately
Calories per Cup = 72.51, approximately

Brussels Sprouts, Cucumber & Celery

Ingredients
• 7 Brussels Sprouts (7.94 oz), washed, cleaned, cut in small pieces (96.75 Cal)
• 2.82 oz of Cucumber, washed, peeled, white skin removed, cut in small pieces (9.6 Cal)
• Small piece of Celery (0.25 oz), washed, chopped (1.05 Cal)
• 2 Green Olives (10 Cal)
• 0.35 oz of Sweet Onion, peeled, washed, chopped (3.2 Cal)
• 0.4 oz of Garlic Paste (1.43 Cal)
• 1 tbsp of Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It
1. Put the Brussels sprouts inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender), and top it with 2 cubes of ice.
2. Add the rest of the ingredients and blend everything very well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.







Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo

(Leia nesta postagem, também: A Estratégia do Canudo)



Você pode encontrar inúmeros arquivos na Internet sobre as qualidades nutritivas das couves de Bruxelas. Este é apenas um deles: Os Alimentos Mais Saudáveis do Mundo - Couve de Bruxelas

A Estratégia do Canudo
Este suco é um pouco amargo demais para o meu gosto, mas bebi até o final, pois é decididamente saudável. Usei um pequeno truque, porém, que aprendi de alguém que postou no Facebook: bebi com canudo. Incrível! Da próxima vez que você precise beber algo que não seja tão saboroso quanto gostaria, tente usar um canudo. Para o amargor, ao menos, funcionou como um pequeno milagre!


Suco No 98
6 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 125,03 aproximadamente
Calorias por xícara = 72,51 aproximadamente

Couve de Bruxelas, Pepino & Aipo

Ingredientes
• 7 Couves de Bruxelas (225g), lavadas, limpas, cortadas em pedaços pequenos (96,75 Cal)
• 80g de Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (9,6 Cal)
• Pedaço pequeno (7g) de Aipo, lavado, picado (1,05 Cal)
• 2 Azeitonas Verdes (10 Cal)
• 10g de Cebola Amarela, descascada, lavada, picada (3,2 Cal)
• 1g de Pasta de Alho (1,43 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1¼ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque as couves de Bruxelas dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) com 2 cubos de gelo por cima.
2. Acrescente o restante dos ingredientes e bata tudo por cerca de 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.





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