Monday, September 7, 2015

#100     Strawberry & Vanilla Frozen Yogurt

with Guava Nectar

(Smoothie)


You DON'T want to miss this one. Serious!



So we reached our 100th recipe. This means that a third of the way towards justifying the name of this blog has been already walked!

After the bitterness of yesterday, I decide to celebrate this mark with something really sweet and heavenly delicious. I wasn't so sure, however, about how delicious it would actually be, and that's because I used another ingredient that I had never tried before: frozen yogurt.

Today's challenge was a big one for me. I just can't eat yogurt. I feel bad saying this, but it causes me some repugnance (as well as milk). Because of that, I had never tried frozen yogurt. To my surprise (again), it didn't cause me that same bad feeling.

The final result was still more surprising: I couldn't tell any difference from this smoothie to the ones I make with vanilla ice cream. Actually, the only difference was that this one was MORE DELICIOUS than ever, and that's because I added some guava nectar to it.




Juice #100
September 7, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 255.25 approximately
Calories per Cup = 127.62, approximately

Strawberry & Vanilla Frozen Yogurt
with Guava Nectar

Ingredients
• 5.19 oz of Strawberries, washed, green tops removed, cut in pieces (48.51 Cal)
• ½ cup of Vanilla Frozen Yogurt (150 Cal)
• 1 cup of Guava Nectar, canned (56.74)

How to Prepare It
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute.



Morango & Frozen Iogurte de Baunilha

com Néctar de Goiaba

(Vitamina)


Esta, você não pode perder. Sério!



E eis que chegamos à centésima receita. Isso significa que um terço do caminho em direção a justificar o nome do blog já foi percorrido!

Após o amargor de ontem, resolvi celebrar essa marca com algo realmente doce e divinamente delicioso. Não estava tão certa, no entanto, quanto a ser realmente delicioso, uma vez que utilizei outro ingrediente que nunca havia provado antes: iogurte congelado, ou sorvete de iogurte, ou frozen iogurte.

O desafio de hoje foi grande para mim. Simplesmente não consigo comer iogurte. Não me sinto bem dizendo isto, mas o iogurte me causa repugnância (assim como o leite). Em consequência disso, nunca havia experimentado sorvete de iogurte. Para minha surpresa (uma vez mais), não me repugnou.

O resultado final foi ainda mais surpreendente: não me foi possível encontrar a mínima diferença entre a vitamina de hoje e as que preparo com sorvete de baunilha. Para ser mesmo sincera, a única diferença é que esta de hoje ficou MAIS DELICIOSA do que nunca, e isso porque adicionei um pouco de néctar de goiaba.

Suco No 100
7 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 255,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 127,62 aproximadamente

Morango & Frozen Iogurte de Baunilha
com Néctar de Goiaba

Ingredientes
• 147g de Morangos, lavados, topos verdes removidos, cortados em pedaços (48,51 Cal)
• ½ xícara de Frozen Iogurte sabor Baunilha (150 Cal)
• 1 xícara de Néctar de Goiaba em lata (56.74)

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto.