Sunday, September 20, 2015

#110     Pineapple & Greek Yogurt

with Coconut Water and Lemon Juice


One day or another it was going to happen. It happened today. I couldn't drink my juice all the way to the end. I tried. Really, really tried. I even tried the "straw strategy". No success. This is the first time I try to include an ingredient that I don't like in the recipe and end up not being able to drink the juice. The thing is, the ingredient was yogurt.

There's something about yogurt, and particularly its smell, that makes my stomach turn. Amazingly, it seems like all yogurts, no matter what flavor, have the same smell (I can't say anything about their taste, since I haven't tried more than a couple in my whole life). I can smell yogurt when I enter a room, even if the containers are closed (it just happened two days ago during breakfast at a workshop I attended).

I truly believe, however, that this juice must be absolutely yummy for the yogurt lovers and even for those who at least tolerate it. The texture is smooth, the color is unique and it has pineapple, one of the most popular ingredients for a juice or smoothie. So don't let my unsuccessful attempt scare you away. Try, and I bet you'll love it!




Juice #110 
September 20, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 176.58, approximately
Calories per Cup = 88.29, approximately

Pineapple & Greek Yogurt
with Coconut Water and Lemon Juice

Ingredients
• 1 thick slice of Pineapple, peeled, washed, cut in pieces (5.89 oz) (61.8 Cal)
• ½ container (75 g) of Greek Yogurt (strawberry on the bottom) (60 Cal)
• 1 tbsp of Lemon Juice, bottled, 100% natural (1 Cal)
• 1¼ cups of Coconut Water (33.75 Cal)
• 6 cubes of Ice*

How to Prepare It 
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything well for at least 1 minute.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Abacaxi & Iogurte Grego

com Água de Coco e Sumo de Limão Amarelo


Um dia ou outro iria acontecer. Aconteceu hoje. Não consegui beber meu suco até o final. Tentei. Tentei, mesmo. Tentei até a "estratégia do canudo". Não deu. Esta é a primeira vez que tento incluir na receita um ingrediente de que não gosto e acabo não conseguindo beber o suco. Acontece que usei iogurte.

Existe algo sobre o iogurte, e particularmente seu cheiro, que faz meu estômago dar voltas. Não entendo bem por que, mas todos os iogurtes, independentemente do sabor, têm o mesmo cheiro (não posso afirmar nada quanto ao gosto, pois provei apenas dois our três durante minha vida inteira). Consigo sentir o cheiro de iogurte só de entrar em uma sala onde eles calmamente repousam, absolutamente fechados, numa bacia cheia de gelo (acabou de acontecer, há dois dias, no café da manhã de um workshop do qual participei).

Realmente acredito, porém, que este suco deva ser absolutamente delicioso para os amantes de iogurte, e mesmo para aqueles que apenas o toleram. A textura é macia, a cor é única, e tem abacaxi, um dos ingredientes mais populares em sucos e vitaminas. Assim, não se deixe desanimar por minha fracassada tentativa. Prove, e garanto que você vai gostar!

Suco No 108
20 de setembro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (450ml)
Calorias totais = 176,58 aproximadamente
Calorias por xícara = 88,29 aproximadamente

Abacaxi & Iogurte Grego
com Água de Coco e Sumo de Limão Amarelo

Ingredientes 
• 1 fatia grossa de Abacaxi, descascada, lavada, cortada em pedaços (167 g) (61,8 Cal)
• ½ pote individual (75 g) de Iogurte Grego (morango no fundo) (60 Cal)
• 1 colher de sopa de Sumo de Limão Amarelo, engarrafado, 100% natural (1 Cal)
• 1¼ xícaras de Água de Coco (33,75 Cal)
• 6 cubos de Gelo*

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.