Tuesday, July 21, 2015

Juice #57 - Green Salad III (Micro Greens, Kale, Garlic, Olive Oil, Salt, Vinegar) Amazingly low calories!



#57 Micro Greens & Kale


Delicious green salad, simple and fast to prepare, amazingly low in calories.



Juice Juice #57 
July 21, 2015
This recipe makes 2½ cups (20 fl.oz.)
Total Calories = 50.5, approximately
Calories per Cup = 20.2, approximately

Micro Greens & Kale

Ingredients
• 1 oz Micro Greens (ready to eat) (29.6 Cal)
• 0.5 oz Kale (frozen, ready to eat) (4.9 Cal)*
• ¼ tsp Olive Oil, Extra Virgin (10 Cal)
• 2 tbsp Red Wine Vinegar (6 Cal)
• 1 pinch Garlic Paste
• 1 pinch Salt
• ¼ cup crushed Ice (or 2 cubes)**
• 2 cups Water

How to Prepare It 
1. Put all the ingredients (except for 1 cup of water) inside the cup of a small blender and blend everything well, for around 1 minute.
2. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
3. Blend the juice again for at least 30 seconds.
4. Repeat steps 2 and 3 four times to make your juice really smooth.***
5. Pour the juice into a 20-oz glass, add the rest of water (1 cup) and stir it.

*Note 1: Tomorrow I'll publish how I did to freeze the kale.
**Note 2: The ice helps to better grind the ingredients.
***Note 3: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Micro Greens & Couve 


Salada verde deliciosa, simples e rápida de preparar, incrivelmente baixa em calorias.


Suco No 57 
21 de julho de 2015
Esta receita faz 2½ xícaras (591ml)
Calorias totais = 50,5 aproximadamente
Calorias por xícara = 20,2 aproximadamente

Micro Greens & Couve

Ingredientes 
• 29.6g de Micro Greens (prontos para consumo) (29.6 Cal)
• 10g de Couve congelada (pronta para consumo) (4.9 Cal)*
• ¼ colher de chá de Azeite de Oliva Extra Virgem (10 Cal)
• 2 colheres de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (6 Cal)
• 1 pitada de Pasta de Alho
• 1 pitada de Sal
• ¼ xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)**
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque todos os ingredientes (à exceção de 1 xícara de água) dentro do copo de um liquidificador pequeno e bata tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
2. Pressione uma camada grossa de papel toalha contra a tampa do liquidificador e sacuda-o vigorosamente com as duas mãos.
3. Bata a mistura novamente por cerca de 30 segundos.
4. Repita os passos 2 e 3 quatro vezes para que o suco fique bem liso.**
5. Derrame o suco num copo grande (600ml), adicione o restante da água (1 xícara) e mexa.

*Observação 1: Amanhã vou publicar como procedi para congelar a couve. 
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
***Observação 3: Você pode coar o suco, mas não é necessário.


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