Wednesday, July 15, 2015

Juice #51 - The Classy (Pluot, Kale, Liquefied Coconut) Very sophisticated!



#51 Pluot & Kale

with Homemade Liquefied Coconut


I bet you this is a first. Its exquisite flavor is a perfect fit for its strange combination of ingredients and somewhat strange color. Just a bit tangy, the dominant flavor is that of the plum (Pluot), which together with the Kale and the Coconut turn this juice into a very unique and sophisticated beverage. Don't forget to add some ice cubes for an extra touch of class and freshness.




Juice Juice #51 
July 15, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 206, approximately
Calories per Cup = 103,approximately

Pluot & Kale
with Homemade Liquefied Coconut 

Ingredients
• 0.53 oz of Kale (without spine) (7.35 Cal)
• 1 Pluot (4.55 oz with skin, no pit) (69.6 Cal)
• ½ cup homemade Liquefied Coconut (130 Cal)*
• 1 cup crushed Ice (or 2 cubes)**
• 2 cups Water

Pluot, a hybrid plum  /  Pluot, uma ameixa híbrida
How to Prepare It 
1. Wash the kale carefully, remove its spine, cut it in pieces and put them inside the cup of a small blender (or the small cup of a regular blender).
2. Wash the pluot carefully and cut it in pieces directly into the cup with the kale.
3. Add the homemade liquefied coconut, the ice and 1 cup of water and blend everything well, for around 1 minute.

Nut Milk Bag
Coador de pano para leite de cereais
4. Put a nut milk bag inside a medium size bowl and pour the mixture (see pictures below) plus the rest of the water (1 cup). Suspend the bag to let the liquid flow through it. When the liquid stops flowing, squeeze and twist the bag with both hands several times to extract as much juice as possible.
5. Pour the juice in a glass and add ice cubes.

*Note 1: Tomorrow I'll be publishing this recipe.
*Note 2: The ice helps to better grind the ingredients. 





Ameixa & Couve

com Coco Liquidificado Caseiro 


Sou capaz de apostar que este ainda não existe. O sabor requintado combina perfeitamente com a combinação estranha de ingredientes e até com a cor, que é também um tanto estranha. Levemente ácido, o sabor dominante é o da ameixa, que, combinado com a couve e o coco, torna este suco numa bebida única e sofisticada. Não esqueça de acrescentar cubos de gelo para um toque extra de classe e frescor.

Suco No 51 
15 de julho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 206 aproximadamente
Calorias por xícara = 103 aproximadamente

Ameixa & Couve
com Coco Liquidificado Caseiro

Ingredientes 
• 15g de Couve (sem a parte do centro) (7.35 Cal)
• 1 Ameixa de polpa vermelha, meio adocicada (129g com casca, sem caroço) (69.6 Cal)
• ½ xícara de Coco Liquidificado (caseiro) (130 Cal)*
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)**
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave a couve cuidadosamente, remova a parte do centro, corte-a em pedaços e coloque-a dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo pequeno de um liquidificador de tamanho regular).
2. Lave a ameixa cuidadosamente e corte-a em pedaços diretamente dentro do copo junto com a couve.
3. Adicione o coco liquidificado, o gelo e 1 xícara de água e bata tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
4. Coloque um coador de pano para leite de cereais (ver foto acima) numa tigela de tamanho médio, derrame a mistura e adicione o resto da água (1 xícara). Suspenda um pouco o coador para deixar o líquido fluir (veja fotos acima). Quando parar de fluir, aperte o coador várias vezes e torça-o para extrair a maior quantidade de líquido possível.
5. Derrame o suco num copo e adicione cubos de gelo.

*Observação 1: Amanhã estarei publicando essa receita. 
**Observação 2: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.