Monday, July 6, 2015

Juice #43 - The Winter Juice (Peach, Apple, Wine, Maple Syrup) Good for winter, and good for summer.



#43 Another Cooked "Juice"




As I mentioned yesterday, today I'm posting the recipe for the second cooked beverage I prepared with refuses from other juices in the last two days (in this case, refuses from the juice posted on July 4th). 


Cinnamon Stick garnishes the beverage and serves as a spoon to stir it
Pauzinho de Canela enfeita a bebida e serve de colher para mexê-la

"Juice" #43 
July 6, 2015
This recipe makes 1 cup (8 fl.oz.)
Total Calories = Unknown (66.7, approximately, for the Wine and Maple Syrup + calories in the refuses)


Peach & Apple with Wine and Maple Syrup 

Ingredients
• Skin and pits (some flesh left) of 4 Peaches (Cal ?)
• Skin and central part (some flesh left) of 1 Red Apple (Cal ?)
• ½ small bottle of Red Wine (2.5 fl oz) (62.5 Cal)*
• ¼ tsp Maple Syrup (4.2 Cal)
• 2 cups Water

How to Prepare It
1. Wash carefully the peaches and peel them.
2. Wash carefully the apple and peel it.
3. Cut the peaches and apples in pieces and put the flesh aside. Put the refuses (skin, pits and the center of the apple) inside a small saucepan.
4. Add 2 cups of water and the Maple syrup, stir it, and bring the mixture to a boil over high heat.
5. Lower the heat to medium and let it cook for 30 minutes (you can set the timer, if your stove has one).
6. Add the wine and bring the mixture to a boil, again, over high heat. Using a small strainer, smash the mixture as much as you can.
7. Lower the heat to medium and let it cook for 30 minutes more.
8. Let the mixture cool for a while and strain it into a bowl using a medium size strainer, pressing the mixture against it. You can drink your "juice" warm, or let it cool in the fridge.

*Note 1: I used Woodbridge by Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon, California, 2012 


Mais um "Suco" Cozido



Como mencionei ontem, hoje estou publicando a receita para a segunda bebida cozida que preparei com refugos de outros sucos nos últimos dois dias (neste caso, refugos do suco publicado no dia 4 de julho). 


"Suco" No 43
6 de julho de 2015
Esta receita faz 1 xícara (236,5ml)
Calorias totais = Desconhecidas (66,7 aproximadamente, para o Vinho e o Xarope de Maple + calorias nos refugos) 

Pêssego & Maçã com Vinho Tinto e Xarope de Maple 

Ingredientes
• Casca e caroços (um pouquinho da fruta deixada junto ao caroço) de 4 Pêssegos (Cal ?)
• Casca e parte central (um pouquinho da fruta deixada ao redor das sementes) de 1 Maçã Vermelha (Cal ?)
• ½ garrafa pequena de Vinho Tinto (2.5 fl oz) (62.5 Cal)*
• ¼ colher de chá de Xarope de Maple (4.2 Cal)
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave cuidadosamente os pêssegos e descasque-os.
2. Lave cuidadosamente a maçã e descasque-a.
3. Corte os as frutas em pedaços e coloque-os de lado. Coloque os refugos (cascas, caroços e centro da maçã) numa panela pequena.
4. Adicione 2 xícaras de água e o xarope de Maple, mexa e deixe ferver em fogo alto.
5. Baixe o fogo para médio e deixe cozinhar por 30 minutos (use o timer do fogão, se tiver).
6. Adicione o vinho, eleve o fogo para alto e deixe ferver novamente. Use um coador e um garfo pequenos para amassar bem a mistura.
7. Baixe o fogo para médio e deixe cozinhar por mais 30 minutos.
8. Deixe esfriar por alguns minutos e então coe o conteúdo da panela numa tigela usando um coador de tamanho médio e amassando a mistura contra suas paredes. Você pode beber seu "suco" assim como está (morno), ou pode deixá-lo esfriar.

*Observação 1: Usei Woodbridge by Robert Mondavi, Cabernet Sauvignon, California, 2012