Friday, July 10, 2015

Juice #47 - All-citric (Orange, Lemon, Lime, Tangerine Juice) I added some sugar, but maybe you won't need it.



#47 An All-citric Juice


Today I'm bringing to you a delicious beverage made of four citric fruits: orange, lemon, lime and tangerine (juice). It was a little bit too acid for my taste, but, again, I am not a great lover of acid drinks. I added a spoon of sugar (I never add sugar to anything, so I can indulge from time to time), in addition to the agave, and then it was perfect. I believe, however, that a lot of people will love it without the extra sugar.

Speaking of sugar, I'm starting to publish the amount of calories per cup, also, with this recipe, and that will be the number used to label each juice. I realized that since the volume of juice isn't always the same for each recipe, I should have a measure that could be compared. I'll be changing the previous recipes, also, so that the calories displayed on the labels reflect a fair number. You'll find that most of the recipes I create are actually very low in calories if you look at their caloric value per cup.




Juice Juice #47 
July 10, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl.oz.)
Total Calories = 238, approximately
Calories per Cup = 85, approximately

Orange, Lemon & Lime
with Tangerine Juice 

Ingredients
• 1 large Orange (7 oz without skin and pith) (91.5 Cal)
• 1 Lemon (2 oz without skin, pith and seeds) (17 Cal)
• 1 Lime (1.7 oz without skin, pith and seeds) (14.5 Cal)
• ½ cup Tangerine Juice, bottled (55 Cal)
• 1 cup crushed Ice (or 2 cubes)*
• 2 cups Water

How to Prepare It 
1. Wash the orange carefully, peel it, remove its pith (white part), cut it in pieces and put them inside the cup of a small blender.
2. Wash the lemon carefully, peel it, remove its piht and seeds, cut it in pieces and put them together with the orange.
3. Repeat step 2 for the lime.
4. Add the tangerine juice, the ice and 1 cup of water and blend everything well for around 1 minute.
5. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
6. Blend the juice again for at least 30 seconds.
7. Repeat steps 5 and 6 three times to make your juice really smooth.**
8. Pour the juice into a very large glass, add 1 cup of water to the empty blender's cup, shake it and pour this water inside the cup with the juice. Stir it and add a few cubes of ice if you would like a very cold drink.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
**Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Um Suco Todo Cítrico 



Hoje estou trazendo para você uma bebida deliciosa feita de quatro frutas cítricas: laranja, limão amarelo, limão Taiti e bergamota (suco). Ficou um pouco ácida para o meu gosto, mas, como já mencionei anteriormente, não sou muito apreciadora de bebidas ácidas. Adicionei uma colher de açúcar (nunca adiciono açúcar a nada, daí não faz muito mal que cometa um pecadinho de vez em quando), além do Ágave, e então ficou perfeito. Acredito, porém, que muitos irão gostar do suco assim como está na receita, sem o açúcar extra.

Falando em açúcar, com esta receita, estou começando a publicar a quantidade de calorias por xícara, também, e este será o número usado para rotular cada suco. Percebi que, uma vez que o volume de suco não é sempre o mesmo em cada receita, deveria criar uma medida que pudesse ser comparada. Estarei mudando as receitas anteriores, também, para que as calorias mostradas nos rótulos reflitam um número justo. Você verá que a maioria das receitas que preparo possuem, na verdade, um valor calórico baixo quando se olha o número de calorias por xícara.


Suco No 47 
10 de julho de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)
Calorias totais = 238 aproximadamente
Calorias por xícara = 85 aproximadamente

Laranja, Limão Amarelo & Limão Taiti 
com Suco de Bergamota

Ingredientes 
• 1 Laranja grande (199g sem casca e sem a parte branca) (91.5 Cal)
• 1 Limão Amarelo (58g sem casca, sem a parte branca e sem sementes) (17 Cal)
• 1 Limão Taiti (50g sem casca, se a parte branca e sem sementes) (14.5 Cal)
• ½ xícara de Suco de Bergamota engarrafado (55 Cal)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*
• 2 xícaras de Água

Como preparar
1. Lave bem a laranja, descasque-a, remova toda a parte branca, corte a laranja em pedaços e coloque-os dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Lave bem o limão amarelo, descasque-o, remova toda a parte branca e as sementes, corte a limão em pedaços e coloque-os junto com a laranja.
3. Repita o passo 2 para o limão Taiti.
4. Adicione o suco de bergamota, o gelo e 1 xícara de água e bata tudo por pelo menos 1 minuto.
5. Pressione uma camada grossa de papel toalha contra a tampa do liquidificador e sacuda-o vigorosamente com as duas mãos.
6. Bata a mistura, novamente, por cerca de 30 segundos.
7. Repita os passos 5 e 6 três vezes para que o suco fique bem liso.**
8. Derrame o suco num copo gigante, adicione 1 xícara de água ao copo vazio do liquidificador, sacuda bem e derrame essa água no copo junto com o suco. Misture e adicione cubos de gelo se quizer uma bebida mais gelada.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
**Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.