Friday, July 3, 2015

Juice #40 - Mangale (Mango, Kale, Coconut Water) It tastes great!



#40 Mango & Kale

with Coconut Water


I always believed and affirmed that I didn't like mango. I think I tried it, many years ago, and didn't like it. I sure remember very well that I didn't like it's smell. I though it was too scented, almost like a perfume.

When you are creating recipes for everybody out there, however, you cannot omit all the things you don't like, since many other people certainly like it. Therefore, I decided to create a juice recipe with mango.

I must confess I was feeling a bit apprehensive when I finish preparing it today. I HAD to try it.

Wow, was I surprised! I LOVED it! The combination mango and kale turned out to be perfect. You can taste each ingredient, but they also blend as a new and individual flavor that is extremely good.

I still don't know whether I like mango or not as a fruit. But as a juice, together with kale, it tastes great!



Juice Juice #40 
July 3, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 113, approximately
Calories p/Cup = 56.5, approximately

Mango & Kale
with Coconut Water

Ingredients
• 1 leaf of Kale (0.6 oz without spine) (8 Cal)
• 3.6 oz of Mango (without skin) (60 Cal)
• 1 cup Coconut Water (45 Cal)
• 1 cup crushed Ice (or 2 cubes)*

How to Prepare It 
1. Wash carefully the kale, chop it and put it inside the cup of a small blender.
2. Add ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) and ½ cup of coconut water and blend everything well, for around 1 minute.
3. Wash carefully the mango, remove its skin, wash it again, cut it in small pieces (amount above) and add it to the kale juice in the blender.
4. Add ½ cup of crushed ice (or 2 cubes) and ½ cup of coconut water and blend everything well, again, for around 1 minute.
5. Cover the blender's lid with a thick layer of paper towel, press the paper against the lid and shake the blender's cup vigorously with both hands.
6. Blend the juice again for at least 30 seconds.
7. Repeat steps 5 and 6 two or three times to make your juice really smooth.**

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
**Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Manga & Couve

com Água de Coco 



Sempre acreditei e afirmei que não gostava de manga. Acho que provei, há muitos anos, e não gostei. Lembro-me com certeza de que não gostava do cheiro. Achava-a muito perfumada.

Quando se está criando receitas para outras pessoas, no entanto, não se pode omitir tudo de que não se gosta, uma vez que muitas outras pessoas certamente gostam daquilo. Assim, resolvi criar uma receita de suco com manga.

Tenho que confessar que estava um pouco apreensiva quando terminei de preparar a receita hoje. TINHA que prová-la.

Nossa, que surpresa! ADOREI! A combinação da manga com a couve resultou perfeita. É possível perceber o sabor de cada uma, mas elas se misturam num sabor único, também, que é muito delicioso.

Ainda não sei se gosto ou não de manga como fruta. Mas como suco, junto com couve, tem um sabor divino!


Suco No 40 
3 de julho de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 113 aproximadamente
Calorias por xícara = 56,5 aproximadamente

Manga & Couve
com Água de Coco

Ingredientes 
• 1 folha de Couve (17g sem a parte central) (8 Cal)
• 100g de Manga (sem casca) (60 Cal)
• 1 xícara de Água de Coco (45 Cal)
• 1 xícara de Gelo triturado (ou 2 cubos)*

Como preparar
1. Lave bem a folha da couve, parta-a em pedaços pequenos e coloque-os dentro do copo de um liquidificador pequeno.
2. Adicione ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) e ½ xícara da água de coco e misture tudo muito bem, por pelo menos 1 minuto.
3. Lave cuidadosamente a manga, descasque-a, lave-a novamente, corte alguns pedaços pequenos (peso acima) e junte-os ao suco de couve no liquidificador.
4. Adicione ½ xícara de gelo triturado (ou 2 cubos) e ½ xícara da água de coco e misture tudo muito bem, novamente, por pelo menos 1 minuto.
5. Pressione uma camada grossa de papel toalha contra a tampa do liquidificador e sacuda-o vigorosamente com as duas mãos.
6. Bata a mistura, novamente, por cerca de 30 segundos.
7. Repita os passos 5 e 6 duas ou três vezes para que o suco fique bem liso.**

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
**Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.

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