Monday, February 1, 2016

#227  Cucumber, Lettuce & Tomato

with Mint, Salt and Vinegar


I've given 3 stars to this juice. Don't forget to attribute your own at the bottom of this post!


The Cucumber Week, Recipe 2

Very low calories!

Whenever there's mint (which is the dominant essence in this juice), we have a shophisticated flavor. I would change one thing, however, to make this a 4-star recipe: I would peel the whole cucumber. The skin added a bit of a conflicting pungency and a little more pulp than I would prefer. Still, this juice tastes good, is healthy and very low in calories.


Juice #227
February 1, 2016
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 44.77, approximately
Calories per Cup = 22.39, approximately





Cucumber, Lettuce & Tomato
with Mint, Salt and Vinegar

Ingredients
• ¼ Cucumber, washed, with skin, cut into small pieces (2.08 oz) (7.08 Cal)
• ¼ Cucumber, washed, peeled, cut into small pieces (1.66 oz) (5.64 Cal)
• 2 leaves of Lettuce (Hearts of Romaine), washed, chopped (1.73 oz) (8.82 Cal)
• 1 Tomato, medium/small size, washed, cut into pieces (4.23 oz) (21.6 Cal)
• 1 tsp of fresh Mint, washed (0.63 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 1 tsp of Red Wine Vinegar (1 Cal)
• 3 cubes of Ice*
• 1 cup of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put 1 cube of ice after the cucumber, 1 after the lettuce and mint, and 1 after the tomato.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice has a substantial amount of pulp, but doesn't necessaril need to be strained.



Pepino, Alface & Tomate

com Hortelã, Sal e Vinagre


Atribuí 3 estrelas a este suco. Não deixe de atribuir as suas ao final desta postagem!


Semana do Pepino, Receita 2

Realmente baixo em calorias!

Sempre que há hortelã (que é o ingrediente dominante neste suco, apesar da pequena quantidade), temos uma bebida com sabor sofisticado. Eu mudaria uma coisa, porém, para que este suco se tornasse 4 estrelas: descascaria todo o pepino. A casca acrescentou um sabor um tanto conflitante e mais polpa do que eu gostaria. Ainda assim, este suco é saboroso, saudável e bastante baixo em calorias.

Suco No 227
1o de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 44,77 aproximadamente
Calorias por xícara = 22,39 aproximadamente




Pepino, Alface & Tomate
com Hortelã, Sal e Vinagre

Ingredientes
• ¼ Pepino, lavado, com casca, cortado em pedaços pequenos (59g) (7,08 Cal)
• ¼ Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (47g) (5,64 Cal)
• 2 folhas de Alface Romana, lavadas, picadas (49g) (8,82 Cal)
• 1 Tomate, médio/pequeno, lavado, cortado em pedaços (120g) (21,6 Cal)
• 3 folhas de Hortelã fresca, lavadas (0,63 Cal)
• 1 pitada de Sal
• 1 colher de xá de Vinagre de Vinho Tinto (1 Cal)
• 3 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um resultado melhor, coloque 1 cubo de gelo após o pepino, 1 após a alface e a hortelã, e 1 após o tomate.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Este suco possui bastante de polpa, mas não precisa necessariamente ser coado.



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