Tuesday, February 9, 2016

Juice #235 - Pineberry Smoothie (Pineapple, Strawberry, Vanilla Ice Cream) - A little too much ice cream

#235  Pineapple & Strawberry Smoothie

with Vanilla Ice Cream


I've given 4 stars to this juice. Don't forget to attribute your own at the bottom of this post!

The Pineapple Week, Recipe 3

I can't believe this is not a 5-star juice! How can a smoothie with pineapple, strawberry, and vanilla ice cream receive only 4 stars? The answer, believe it or not, is "too much ice cream".

This is the perfect example of why I created this "laboratory". A juice, a smoothie, a cocktail, a soup (or anything else that you cook) are not only about the ingredients. The most important factor, generally, is the balance. A perfect balance of ingredients is what makes the perfect recipe.

In this recipe, the ice cream was totally dominant and didn't leave room for the delicious flavors of  pineapple and strawberries to be also present.



Juice #235
February 9, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 255.75, approximately
Calories per Cup = 127.88, approximately




Pineapple & Strawberry Smoothie
with Vanilla Ice Cream

Ingredients
• ½ cup of Pineapple ready to eat, cut into small pieces (3.21 oz) (44.59 Cal)
• 4 Strawberries, frozen (½ cup, 1.09 oz) (11.16)
• 1 cup of Vanilla Ice Cream (200 Cal)
• 1¼ cups of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute.


Vitamina de Abacaxi & Morango

com Sorvete de Baunilha



Atribuí 4 estrelas a este suco. Não deixe de atribuir as suas ao final desta postagem!


Semana do Abacaxi, Receita 3

Não consigo acreditar que esta não é uma receita 5 estrelas! Como pode uma vitamina de abacaxi, morango e sorvete de baunilha receber apenas 4 estrelas? A resposta, acredite ou não, é: excesso de sorvete.

Este é o exemplo perfeito do por que de eu criar este "laboratório". Num suco, numa vitamina, num coquetel, numa sopa (e em tudo mais que cozinhamos), o importante não são apenas os ingredientes. O fator mais importante, em verdade, é o equilíbrio. Um equilíbrio perfeito de ingredientes é o que faz a receita perfeita.

Na receita de hoje, o sorvete dominou completamente, não deixando espaço para os deliciosos sabores do abacaxi e do morango se fazerem também presentes.

Suco No 235
9 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 255,75 aproximadamente
Calorias por xícara = 127,88 aproximadamente



Vitamina de Abacaxi & Morango
com Sorvete de Baunilha

Ingredientes
• ½ xícara de Abacaxi pronto para consumo, picado (91g) (44,59 Cal)
• 4 Morangos congelados (½ xícara, 31g) (11,16 Cal)
• 1 xícara de Sorvete de Baunilha (200 Cal)
• 1¼ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto.