#244 Kale, Pineapple & Aloe Vera Gel
I've given 5 stars to this juice. Don't forget to attribute your own at the bottom of this post!
Before trying this recipe,
I strongly advise you to research online
about the benefits, or not, of ingesting the aloe vera gel.
I came across this huge leaf of aloe vera at our General Store, in the produce area, and decided to bring it home and try it with my juices. First, however, I went online to learn how to harvest the gel from inside the leaf and find more about the benefits or not of ingesting it.
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As you can see, there's a cheese cutter in the picture above, which would be used for one of the methods that I didn't like, so you won't be using it. All you'll need is a good knife, a spoon, and a glass container to store the gel (it needs to be stored in the refrigerator, in an airtight glass container, and you can keep it for up to a week). You'll also need a working surface that can be easily cleaned since the process is a bit messy and quite sticky.
I tried to make my own video to show you the process of harvesting the gel, but it didn't come out well. I'm posting below the link for the video I used to learn how to do it. The presentation is a little slow, but you can always forward a bit the video if you feel like expediting the process.
https://youtu.be/ur6S05uHPIs
Important: As for the benefits, or not, of ingesting the aloe vera gel, you'll find controversial opinions when researching about the subject online. I will let you decide whether you want to try it or not, but I strongly recommend that you read as much as you can about it before deciding.
As for today's recipe, it's definitely a winner. It's yummily sweet and you can't identify any individual flavor. The ingredients just blend perfectly!
Juice #244
February 23, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 176.3, approximately
Calories per Cup = 88.15, approximatelyKale, Pineapple & Aloe Vera Gel
Ingredients
• 2 cups of Kale (Dino Kale = curly), washed, spines removed, chopped (1.9 oz) (27.54 Cal)
• ¾ cup of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (6.28 oz) (87.22 Cal)
• 1 tbsp of Aloe Vera Gel (0.78 oz) (1.54 Cal)
• 1 tbsp of Agave (60 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
• ¾ cup of Pineapple, ready to eat, center removed, cut into small pieces (6.28 oz) (87.22 Cal)
• 1 tbsp of Aloe Vera Gel (0.78 oz) (1.54 Cal)
• 1 tbsp of Agave (60 Cal)
• 4 cubes of Ice*
• 1 cup of Water
How to Prepare It
1. Put the kale, 2 cubes of ice and ½ cup of water in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend it for around 30 seconds.
2. Add the rest of the ingredients to the cup and blend everything together for around 1 minute.
2. Add the rest of the ingredients to the cup and blend everything together for around 1 minute.
*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.
Couve, Abacaxi & Gel de Aloe Vera
Atribuí 5 estrelas a este suco. Não deixe de atribuir as suas ao final desta postagem!
Antes de experimentar esta receita,
recomendo veementemente que você pesquise online
sobre os benefícios, ou não, de ingerir o gel de aloe vera.
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Você pode ver que há um cortador de queijo na foto acima. Ele seria utilizado para um dos métodos de que não gostei, portanto você não irá utilizá-lo. Tudo o que você necessita é uma boa faca, uma colher e um recipiente de vidro para guardar o gel (deve ser guardado na geladeira em recipiente de vidro hermeticamente fechado e pode ser conservado por até uma semana). Você também precisa de uma superfície fácil de limpar, pois o gel é muito viscoso.
Tentei fazer meu próprio vídeo mostrando como retirar o gel, mas não gostei do resultado. Estou postando o link para o vídeo que usei para aprender o processo que descrevi aqui. É em inglês, mas dá para acompanhar o processo visualmente. Se você procurar, certamente irá encontrar muitos vídeos em português, também, na Internet.
https://youtu.be/ur6S05uHPIs
Importante: Quanto aos benefícios, ou não, de ingerir o gel de aloe vera, você encontrará uma grande disparidade de opiniões quando começa a ler os artigos online. Deixarei ao seu critério a decisão de experimentar, ou não, e recomendo veementemente que pesquise antes de decidir.
Quanto a nossa receita de hoje, é uma das vencedoras. É deliciosamente adocicada, e os sabores não conseguem ser identificados individualmente. Os ingredientes misturam-se perfeitamente!
Suco No 244
23 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 113,88 aproximadamente
Ingredientes
• 2 xícaras de Couve crespa, lavadas, centros removidos, picadas (54g) (27,54 Cal)
• ¾ xícara de Abacaxi, pronto para consumo, centro removido, picado (178g) (87,22 Cal)
• 1 colher de sopa de Gel de Aloe Vera (22g) (1,54 Cal)
• 1 colher de sopa de Ágave (60 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
• ¾ xícara de Abacaxi, pronto para consumo, centro removido, picado (178g) (87,22 Cal)
• 1 colher de sopa de Gel de Aloe Vera (22g) (1,54 Cal)
• 1 colher de sopa de Ágave (60 Cal)
• 4 cubos de Gelo*
• 1 xícara de Água
Como preparar
1. Coloque a couve, 2 cubos de gelo e ½ xícara de água dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e misture por cerca de 30 segundos.
2. Adicione o restante dos ingredientes e misture tudo junto por cerca de 1 minuto.
2. Adicione o restante dos ingredientes e misture tudo junto por cerca de 1 minuto.
*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.
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