Saturday, February 6, 2016

Juice #232 - The 3½-Star (Cucumber, Pineapple, Mint) - Still not the best cucumber blend

#232  Cucumber & Pineapple

with Mint


I've given 3 stars to this juice. Don't forget to attribute your own at the bottom of this post!

The Cucumber Week, Recipe 7

So we got to our last recipe of this week, and we didn't get the 5 stars I was so much hoping (and expecting, indeed). I'll come back to cucumber, in the future, and will try to find out why such a wonderful ingredient per se is so difficult to blend with others. It's like a question of honor now: I need to find the perfect cucumber juice!

This juice would actually be a 3½-star, but I don't have such a rating (maybe I should change this). Between 4 and 3, I was forced to go with 3. Four stars mean "delicious", and this juice is "very good". The dominant flavor is mint, which is always a great taste in beverages, and there's a hint of acidity. It's not acid, however, to the point of needing a sweetener.




Juice #232
February 6, 2016
This recipe makes 2 cups (16 Fl.oz.)
Total Calories = 80.45, approximately
Calories per Cup = 40.23, approximately




Cucumber & Pineapple
with Mint

Ingredients
• 1/3 Cucumber, washed, peeled, cut into small pieces (2.19 oz) (7.44 Cal)
• 1 cup of Pineapple, ready to eat, cut into pieces (5.26 oz) (73.01 Cal)
• 3 leaves of fresh Mint, washed
• 2 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients in the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything for around 1 minute. For a better result, put the ingredients in the following order: cucumber, mint, ice, pineapple, and water.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: This juice doesn't need to be strained.


Pepino & Abacaxi


com Hortelã


Atribuí 3 estrelas a este suco. Não deixe de atribuir as suas ao final desta postagem!


Semana do Pepino, Receita 7

E eis que chegamos à última receita desta semana sem conseguir as 5 estrelas que tanto eu queria (e, mesmo, esperava). Retornarei ao pepino, como ingrediente, no futuro, e tentarei descobrir por que um ingrediente tão excelente, em si, é tão difícil de combinar harmonicamente com outros ingredientes. É uma questão de honra, agora: preciso encontrar a receita perfeita para o meu suco de pepino.

Este suco, na verdade, seria classificado como 3½ estrelas, mas essa avaliação não está prevista (talvez seja preciso mudar e acrescentar meia variações). Entre 4 e 3, fui obrigada a atribuir 3. Quatro estrelas equivale a "delicioso", e este suco é "muito bom". O sabor dominante é menta, sempre benvindo em sucos e vitaminas. Há uma pequena acidez, mas não o suficiente para tornar necessária a adição de adoçantes.

Suco No 232
6 de fevereiro de 2016
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 80,45 aproximadamente
Calorias por xícara = 40,23 aproximadamente



Pepino & Abacaxi
com Hortelã

Ingredientes
• 1/3 Pepino, lavado, descascado, cortado em pedaços pequenos (62g) (7,44 Cal)
• 1 xícara de Abacaxi, pronto para consumo, partido em pedaços pequenos (149g) (73,01 Cal)
• 3 folhas de Hortelã, lavadas
• 2 cubos de Gelo*
• 1½ xícara de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque os ingredientes na seguinte ordem: pepino, hortelã, gelo, abacaxi e água.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar os ingredientes.
Observação 2: Este suco não precisa ser coado.