Thursday, October 22, 2015

#127  Tomato & Avocado

with Celery, Cucumber, Beets, Vinegar and Mint


Low calories!


As you probably already know, "salad juices" are always my favorite ones. Today I added some avocado to my salad, and the result couldn't be better. Avocado adds a creamy texture to the beverage and doesn't have a dominant flavor. I challenge those who don't like avocado to try it in a juice. I bet you'll start using it frequently on your drinks (a small piece is enough to add a rich velvet consistence).

For those who worry about avocados being fat, I recommend a research on the Internet. You may be surprised by the results. Here is just one example:

"Eating avocados in place of foods containing saturated fat can help consumers achieve a major dietary goal of reducing the amount of saturated fat in their diet. Avocados are cholesterol and sodium free, and more than 50% of the fruit's fat content is monounsaturated. They are naturally free of sodium, trans fats and cholesterol, making them a great fruit to help meet eating recommendations." (Click here for original source of information.)




Juice #127
October 22, 2015
This recipe makes 2 cups (16 fl.oz.)
Total Calories = 86.79 approximately
Calories per Cup = 43.39, approximately

Tomato & Avocado
with Celery, Cucumber, Beets, Vinegar and Mint

Ingredients
• 
½ Tomato, small, washed, cut in pieces (2.79 oz) (8.82 Cal)
• ¼ Avocado, small, washed, peeled, cut in pieces (1.55 oz) (70.24 Cal)
• Small piece of Celery (0.35 oz), washed, chopped (0.05 Cal)
• 1 slice of Cucumber, washed, peeled, chopped (0.59 oz) (0.07 Cal)
• 1 slice of Beet, washed, peeled, chopped (0.39 oz) (4.3 Cal)
• 1 tbsp of Red White Vinegar (3 Cal)
• 1 leaf of fresh Mint, washed (0.31 Cal)
• 2 cubes of Ice*
• 1½ Cups of Water

How to Prepare It
Put all the ingredients inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and blend everything very well for at least 1 minute. For a better result, put the ice cubes between the tomato and the rest of the ingredients.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients.
Note 2: You can strain the juice, but it's not necessary.



Tomate & Abacate

com Aipo, Pepino, Beterraba, Vinagre e Hortelã


Baixo em calorias!


Como você provavelmente já sabe, os "sucos-salada" são sempre os meus favoritos. Hoje adicionei um pedaço de abacate à minha salada, e o resultado não poderia ser melhor. O abacate acrescenta uma textura cremosa à bebida e não possui um sabor dominante. Desafio àqueles que não gostam de abacate a experimentá-lo num suco. Aposto que começarão a usá-lo com frequência em suas bebidas (um pedaço pequeno é suficiente para criar uma consistência aveludada).

Para aqueles que se preocupam com a gordura no abacate, recomento uma pesquisa na Internet. Os resultados poderão ser surpreendentes. Aqui, apenas um exemplo:

"A nutricionista do Hospital e Maternidade São Cristóvão, Cyntia Bassi, explica que o abacate contém dois tipos de gordura insaturada (mono e poli-insaturada), que ajudam a controlar os níveis de triglicérides e colesterol presentes no sangue, além de reduzir o risco de doenças cardiovasculares." (Clique aqui para a fonte original de informação.)

Suco No 127
22 de outubro de 2015
Esta receita faz 2 xícaras (473ml)
Calorias totais = 86,79 aproximadamente
Calorias por xícara = 43,39 aproximadamente

Tomate & Abacate

com Aipo, Pepino, Beterraba, Vinagre e Hortelã

Ingredientes
• ½ Tomate pequeno, lavado, cortado em pedaços (49g) (8,82 Cal)
• ¼ Abacate pequeno, lavado, descascado, cortado em pedaços (43,94g) (70,24 Cal)
• Pedaço pequeno de Aipo (10g), lavado, picado (0,05 Cal)
• 1 fatia de Pepino, lavado, descascado, picado (16.7g) (0,07 Cal)
• 1 fatia pequena de Beterraba, lavada, descascada, picada (11g) (4,3 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 1 folha de Hortelã fresca, lavada (0,31 Cal)
• 2 cubos de Gelo*
• 1½ Xícaras de Água

Como preparar
Coloque todos os ingredientes dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou o copo de medida individual de um liquidificador de tamanho normal) e bata tudo por cerca de 1 minuto. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre a camada de tomate e o restante dos ingredientes.


*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes.
Observação 2: Você pode coar o suco, mas não é necessário.



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