Friday, October 23, 2015

#128   Spinach & Canned Tomatoes

with Vinegar and Salt


Very low in calories!


Today I had no time for eating before leaving for an appointment in town, but was quite hungry. I wanted something light but filling at the same time, which, I know, sounds like a contradiction. I came up with a huge glass of just spinach and tomatoes and, to make it faster, I used a can of diced tomatoes (100% natural and no salt added). Just so simple and so tasty!



Juice #128 
October 23, 2015
This recipe makes 3½ cups (28 fl.oz.)
Total Calories = 117.25, approximately
Calories per Cup = 33.5, approximately

Spinach & Canned Tomatoes
with Vinegar and Salt

Ingredients
• 1.76 oz of Spinach, leaves only, washed (11.5 Cal)
• 1 can of Diced Tomatoes, 100% Natural, no salt added (14.5 oz) (102.75 Cal)
• 1 tbsp Red Wine Vinegar (3 Cal)
• 1 pinch of Salt
• 6 cubes of Ice*
• 1½ cups of Water

How to Prepare It 
1. Put the spinach, ½ can of tomatoes, vinegar and salt inside the cup of a small blender (or the single serve cup of a regular blender) and mix everything well for at least 30 seconds. For a better result, put the ice cubes between the spinach and the rest of the ingredients.**
2. Pour the mixture in a very large glass container.
3. Put the rest of the canned tomatoes and the water inside the blender's cup and mix it well, for at least 30 seconds.
4. Add this mixture to the one already in the glass and stir it well.

*Note 1: The ice helps to better grind the ingredients. 
**Note 2: If you are using a large blender, you can mix everything together and blend for around 1 minute (in which case you'll ignore steps 2,3 and 4). 
Note 3: You can strain the juice, but it's not necessary. 


Espinafre & Tomates em Lata

com Vinagre e Sal 


Bem baixo em calorias!


Hoje não havia tempo para comer antes de sair para uma consulta na cidade, mas estava com muita fome. Queria algo leve e substancial, ao mesmo tempo, o que, sei, é um tanto contraditório. Acabei preparando um suco de espinafre com tomate, apenas, e, para ser ainda mais rápido, usei tomates já em pedaços, em lata (natural e sem sal). Tão simples e tão saboroso!

Suco No 128 
23 de outubro de 2015
Esta receita faz 3½ xícaras (828ml)
Calorias totais = 117,25 aproximadamente
Calorias por xícara = 33,5 aproximadamente

Espinafre & Tomates em Lata
com Vinagre e Sal

Ingredientes 
• 1 punhado de folhas de Espinafre (50g), lavadas (11,5 Cal)
• 1 lata de Tomate em Pedaços, 100% Natural, sem sal (411g) (102,75 Cal)
• 1 colher de sopa de Vinagre de Vinho Tinto (3 Cal)
• 1 pitada de Sal
• 6 cubos de Gelo*
• 1½ xícaras de Água

Como preparar
1. Coloque o espinafre, ½ lata de tomate, o vinagre e o sal dentro do copo de um liquidificador pequeno (ou copo de medida individual de um liquidificador de tamanho regular) e bata tudo muito bem, por pelo menos 30 segundos. Para um melhor resultado, coloque o gelo entre a camada de tomate e o restante dos ingredientes.**
2. Derrame a mistura num copo gigante.
3. Coloque o resto dos tomates e a água dentro do copo do liquidificador e misture bem, por pelo menos 30 segundos.
4. Adicione esta mistura àquela já no copo e misture bem.

*Observação 1: O gelo ajuda a triturar melhor os ingredientes. 
**Observação 2: Se estiver usando um liquidificador de tamanho normal, pode colocar todos os ingredientes ao mesmo tempo. Neste caso, ignore os passos 2, 3 e 4 e bata tudo junto por cerca de 1 minuto. 
Observação 3: Você pode coar o suco, mas não é necessário.